μαίνεται-ο-πόλεμος-δηλώσεων-και-αντιδ-116440
ΔΗΜΟΙ | 15.04.2016 | 16:03

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων και αντιδηλώσεων Μπέου στον Βόλο

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του Βόλου με πρωταγωνιστή τον έκπτωτο δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης τον χαρακτηρίζει με δήλωσή του “ψεύτη και συκοφάντη” υποστηρίζοντας ότι “δεν κατέθεσε κανένα φάκελο στον Εισαγγελέα” και ο Μπέος απαντά μιλώντας για “εμετικά δημοσιεύματα”.

Οπως αναφέρει ο Γ.Καρεκλίδης, “την προηγούμενη Παρασκευή 8 Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο, εν αργία, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στο δημαρχείο, επιτέθηκε με δριμύτητα κατά εμού χαρακτηρίζοντάς με «απατεώνα», «εκβιαστή» και «ότι χειρότερο έχει βγάλει αυτή η πόλη». Ο κ. Μπέος χωρίς στοιχεία, κάτι το οποίο επισήμανα από την πρώτη στιγμή, τόνισε με έμφαση στους δημοσιογράφους που κατέγραψαν τη συνέντευξή του, ότι υπάρχει φάκελος με αδιάσειστα στοιχεία για παράνομες συναλλαγές, τα οποία έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου. Τη Δευτέρα δια μέσω του δικηγόρου μου κ. Νίκου Μόσχου, έθεσα το ερώτημα στην Εισαγγελία Βόλου για το αν υπάρχει κάποιος φάκελος με καταγγελία που να με αφορά και η απάντηση ήταν αρνητική. Χθες Πέμπτη, για δεύτερη φορά, ο κ. Μόσχος έθεσε το ερώτημα στην Εισαγγελία Βόλου για το αν υπάρχει κάποιος φάκελος που να αφορά καταγγελία κατά του κ. Καρεκλίδη και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο κ. Μπέος τη Δευτέρα είχε δηλώσει στον Astra και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη ότι δεν πήγε εκείνος προσωπικά κάποιο φάκελο στον εισαγγελέα, αλλά οι δημοτικοί υπάλληλοι. «Θεωρώ ότι έχει πάει ο φάκελος στην Εισαγγελία», συμπλήρωσε ο κ. Μπέος. Τελικά ούτε και χθες είχε πάει κάποιος φάκελος στην Εισαγγελία, διότι προφανώς ο κ.Μπέος ψευδόμενος έδωσε το στοιχείο της ύπαρξης φακέλου για να πείσει τους δημοσιογράφους και να πετύχει να με συκοφαντήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο «υπεύθυνος» και συκοφάντης Αχ.Μπέος το μόνο στοιχείο που έδωσε στους δημοσιογράφους ήταν ένα κουρελόχαρτο χωρίς ονόματα, παρά μόνο με κάτι ποσά και ημερομηνίες. Η Δικαιοσύνη ασφαλώς έχει το λόγο.”

Σε μια μάλλον βιαστική απάντηση (αναφέρει ξεκινώντας “Ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας προέβη στην παρακάτω δήλωση” χωρίς να αναφέρει το επώνυμο) αναφέρονται τα εξής:

“Δεν απαντώ σε εμετικά δημοσιεύματα γνωστής ιστοσελίδας, αυτή τη χρονική στιγμή για ευνόητους λόγους. Αν συνεχιστεί όμως η αλητεία αυτή, τότε να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα απαντήσω σε ανάλογο ύφος και σίγουρα θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες”.

Αργότερα εκδόθηκε νεώτερη δήλωση από τον Αχιλλέα Μπέο, αναφερόμενος στη δίκη επί της αιτήσεώς του για την άρση των περιοριστικών μέτρων:

«Στο σημερινό Δικαστήριο, όπου ήμουν από τους λίγους παρόντες, όπως άλλωστε συνηθίζω από την πρώτη στιγμή αυτής της υπόθεσης, υπέβαλα και πάλι το πάγιο και εύλογο αίτημά μου για άρση των σε βάρος μου περιοριστικών όρων.

Όρων που δεν έχουν πια την παραμικρή νομική και πρακτική αξία να υφίστανται και των οποίων η άρση σε τίποτα δεν διασαλεύει τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Αντίθετα η εμμονή στη διατήρησή τους, συνιστά για το πρόσωπό μου ένα δυσανάλογο βάρος και μια υπέρμετρη «προτιμωρία».

Η αξιότιμη εισαγγελέας της σημερινής έδρας, ήταν ο τρίτος κατά σειρά εισαγγελικός λειτουργός,, που με νομικά εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτησή μου.

Παρ όλα αυτά για μια ακόμη φορά, και για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, απερρίφθη το αίτημα μου, που θα μου διασφάλιζε τη δυνατότητα να ασκώ τα καθήκοντα, που μου ανέθεσαν οι πολίτες του Βόλου με τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και που συνεχίζουν να με τιμούν με την ευρύτατη αποδοχή τους.

Συνεχίζω, παρά ταύτα, να πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με ήθος και ακεραιότητα και ελπίζω να κριθώ από αυτούς.

Υγ. Συνεχίζω τον αγώνα μου εναντίον αυτού που κάποιοι υπερασπίζονται, την διαπλοκή, και για την επικράτηση του δικαίου. Για όσους, δε, ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και οι κρίνοντες κρίνονται»