λαγκαδάς-ο-δήμαρχος-βραβεύει-καταζητ-263306
ΔΗΜΟΙ | 20.03.2013 | 12:39

Λαγκαδάς: Ο δήμαρχος βραβεύει καταζητούμενο χρυσαυγίτη

Αγώνες kick boxing και ΜΜΑ πραγματοποιήθηκαν στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του δήμου. To… παράδοξο στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο του γνωστού χρυσαυγίτη Παναγιωτίδη, τον οποίο αναζητεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με εισαγγελική εντολή, για τη συμπλοκή του με μέλη της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, είναι πως ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης ήταν παρών και βράβευσε τον Παναγιωτίδη.

Σιγή… ιχθύος από το Δήμο Λαγκαδά

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λαγκαδά για τους αγώνες, χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στα ονόματα των συμμετεχόντων:

«Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο Λαγυνών, οι ετήσιοι αγώνες Kick- Boxing, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαγκαδά.

»Αθλητές από την Ελλάδα, τη Γεωργία, την Αρμενία, την Βουλγαρία και την Ιρλανδία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

»Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ήταν εκεί για να… συγχαρεί τους συμμετέχοντες και να απονείμει τα έπαθλα στους νικητές, εκφράζοντας μάλιστα τις ιδιαίτερες ευχές του στα μέλη του αθλητικού συλλόγου Λαγκαδά “ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ” για τις πολλές επιτυχίες και διακρίσεις τους.

»Τους αγώνες επίσης παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά κ.Κυράνου Γεώργιος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Σταύρος Τερζάκης».

Τι είχε καταγγείλει για το περιστατικό στο ΕΠΑΛ το ΚΚΕ

Όπως είχε καταγγείλλει τότε, ο τέως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος, «όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) βρέθηκαν στο σχολείο προκειμένου να μοιράσουν προκηρύξεις και να ενημερώσουν τους μαθητές για την απεργία…

»Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά και χτύπησαν τα μέλη του ΜΑΣ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τα θύματα ενημέρωσαν για το περιστατικό μέλη του ΠΑΜΕ, που βρισκόταν στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στην περιοχή και μετέβησαν στο σχολείο…

»Λίγο αργότερα επέστρεψαν στο σημείο οι Χρυσαυγίτες με στειλιάρια, λοστούς και μαχαίρι και ακολούθησε συμπλοκή με μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν στην περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα από την πλευρά του ΠΑΜΕ».

«Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα», είχε αναφέρει μετά το περιστατικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωση στον ιστότοπο της, αρνήθηκε αυτή την εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της δέχθηκαν πρώτα επίθεση.

Διαβάστε επίσης:
Εντολή για σύλληψη μελών της «Χρυσής Αυγής»