κυβέρνηση-σαφείς-αποστάσεις-από-τις-α-1239910
ΔΗΜΟΙ | 02.10.2023 | 14:44

Κυβέρνηση: Σαφείς αποστάσεις από τις αλητείες Μπέου

Ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές και σαφείς αποστάσεις από τις αλητείες και τους τραμπουκισμούς του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο ξυλοκόπησε άγρια έναν πλημμυροπαθή, κρατά η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε τόσο για το περιστατικό της βιαιοπραγίας που διέπραξε ο κ. Μπέος όσο και για το αν η ΝΔ τον στήριξε/στηρίζει στις δημοτικές εκλογές, όπως κατήγγειλε ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαρινακης καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός λέγοντας ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας από όποιον και αν προέρχεται». Όσον αφορά στα περί στήριξης, σημείωσε ότι «ο κ. Κασσελακης καλεί τον πρωθυπουργό να άρει μια στήριξη που δεν έδωσε ποτε» και παρέπεμψε στις επίσημες στηρίξεις που ανακοίνωσε η ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι οποίες αφορούν τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες και τους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς).

Το Aftodioikisi ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί η ΝΔ δεν κατέβασε κομματική υποψηφιότητα στον Βόλο όπως το 2019 με την Αθανασία Καπούλα αλλά και για το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της κεντροδεξιάς όπως ο κύριος Κωνσταντίνος Λούλης είναι αντιδήμαρχοι του Αχιλλέα Μπέου. Κλείνει η κεντροδεξιά το μάτι στις αλητείες του δημάρχου Βόλου;

«Καταρχάς αυτό που λέτε ενισχύει αυτό που λέμε ότι ο κύριος Μπέος κέρδισε το δήμο του Βόλου ενάντια σε υποψηφιότητα που είχε υποστηρίξει η ΝΔ το 2019» υπογράμμισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε:
«Η στάση της ΝΔ το 2023, αν και εδώ είναι ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αλλά επειδή επιτίθεται ουσιαστικά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό απαντώ, προκύπτει από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο ο Βόλος η περίπτωση μιας μεγάλης πόλης που δεν δόθηκε οποιαδήποτε στήριξη οπουδήποτε. Εμείς θέλουμε να αποφασίσουν για τους δήμους τους οι ίδιοι οι δημότες. Για την Πάτρα, για την Λάρισα, για τον Βόλο. Αν ήταν ο Βόλος η μοναδική περίπτωση θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε βάση αυτό το αστήρικτο που λέει ο κύριος Κασσελακης. Η ίδια όμως η πραγματικότητα τους απαντάει».

Αναλυτικά το ερώτημα του Aftodioikisi προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:
«Η ΝΔ δεν στήριξε τον Αχιλλέα Μπέο. Εξέφρασε στήριξη στους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες και στους τρεις μεγάλους δήμους. Προφανώς μάλλον ο κ. Κασσελακης δεν γνωρίζει. Όμως το ερώτημα είναι άλλο. Το 2019 η ΝΔ είχε κομματική υποψηφιότητα στο Βόλο. Ο Βόλος είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές πόλεις της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γιατί αποφασίσατε φέτος να μην κατεβάσετε κομματική υποψηφιότητα; Ο εκ των αντιδημάρχων του Βόλου, Κωνσταντίνος Λούλης, είναι κεντροδεξιός και ανήκει στην παράταξη της ΝΔ. Μήπως αυτό που ήθελε να πει ο κ. Κασσελακης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ κλείνει το μάτι στον κ. Μπέο, με ότι αυτό συνεπάγεται; Με τους τραμπουκισμούς και τις αλητείες του; Ευχαριστώ πολύ».