Κορωνοϊός -Έκτακτη επιχορήγηση ΥΠΕΣ: Έντονες διαμαρτυρίες δημάρχων για περικοπές & αποκλεισμούς

‘Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες των δημάρχων για την β΄ δόση της έκτακτης επιχορήγησης, που ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ. Κι αυτό γιατί:

-Ενώ οι κύριοι Θεοδωρικάκος και Παπαστεργίου είχαν προαναγγείλει 60 εκατ., τελικά δόθηκαν 40!

-Το κυριότερο: Στη λίστα περιλαμβάνεται μόλις το 1/3 των δήμων: 119 από τους 332.

Το ερώτημα που τίθεται από τους αιρετούς είναι:

Πώς είναι δυνατόν όμοροι δήμοι με παρόμοιους πληθυσμούς να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά κριτήρια. Δηλαδή, ο ένας να λαμβάνει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ο άλλος να μην περιλαμβάνεται στη λίστα.

Να σημειωθεί ότι οι δήμοι είχαν κληθεί να στείλουν παραστατικά με τα έξοδα κορωνοϊού έως τις 31 Ιουλίου. Το ερώτημα είναι ποιες δαπάνες έγιναν δεκτές από το ΥΠΕΣ. Έγιναν μόνο «δαπάνες κορωνοϊού» ή και άλλες πάγιες που εντάχθηκαν χωρίς να είναι σε αυτή την κατηγορία;

Δηλαδή, με άλλα λόγια:

Μήπως, τελικώς όσοι δήμοι αυτοπεριορίστηκαν στις πραγματικές «δαπάνες κορωνοϊού» (αντισηπτικά, μάσκες, προσλήψεις στην καθαριότητα κλπ) πιάστηκαν «κορόιδα»;

Και όσοι έβαλαν, για παράδειγμα, πάγιες δαπάνες, όπως κομπιούτερ για τηλεργασία, ανταμείφθηκαν από το ΥΠΕΣ;

Μάλιστα, δήμαρχοι που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, άφηναν υπονοούμενα ότι σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να υπήρξε ακόμη και προσυνεννόηση με το ΥΠΕΣ!

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΜΟΝΟ 40 ΕΚΑΤ.


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!