Κόντρα Μπουτάρη – Άνθιμου για το σταυρό στη Ροτόντα

Νέο επεισόδιο για τη Ροτόντα και την υπόθεση τοποθέτησης ή όχι σταυρού στο μνημείο!

Η συζήτηση αυτή τη φορά μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του κ. Μπουτάρη, με την πρόεδρο της 1ης Κοινότητας και αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλολογίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ελένη Χοντολίδου να αντιδρά στην τοποθέτηση σταυρού.

Βασικό θέμα στη συνεδρίαση ήταν η Ροτόντα. Κατά τη διάρκεια της το τοποθέτησής του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην άποψή του να δίνεται στον δήμο το μνημείο για σοβαρές εκδηλώσεις και έθεσε και νέο θέμα, αυτή τη φορά για το εσωτερικό του μνημείου.

Οι τουρίστες

«θα ζητήσω να σκεπαστούν η τράπεζα και ο σταυρός, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι τουρίστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Η πλειονότητα της δημοτικής ομάδας Μπουτάρη συμφωνεί να μην τοποθετηθεί σταυρός στον θόλο του μνημείου, ενώ ξεχωριστή δράση για το θέμα έχει αναλάβει η κυρία Χοντολίδου, η οποία τοποθετήθηκε αναλυτικά στη συνεδρίαση.

Ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ζήσει δύσκολες στιγμές εξαιτίας της διαμάχης που υπήρξε στο παρελθόν, σχετικά με το αν είναι εκκλησία ή όχι η Ροτόντα, και τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να μπει σταυρός και ο Μητροπολίτης Άνθιμος να θεωρεί ότι είναι εκκλησία».

Η κυρία Χοντολίδου συγκεντρώνει υπογραφές για να μην μπει ο σταυρός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν διαφωνεί με τη λειτουργία που θα τελείται κάθε μήνα.

Άνθιμος για Ροτόντα: Ο Σταυρός θα μπει κι αν θέλουν κάνουμε και δημοψήφισμα

Ο κ. Ανθιμος είπε σύμφωνα με το agioritikovima.gr: «Αυτό το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα χωρίς να το περιμένουμε. Πριν από 20 χρόνια έγινε μια γραπτή συμφωνία, δεχθήκαμε το συμβιβασμό και καλώς πράξαμε. Θα γίνετε Λειτουργία όταν η Μητρόπολη θα το επιθυμεί και όσοι θέλουν να κάνουν κάποια εκδήλωση θα υπογράφει και η Μητρόπολη. Κι εγώ προσωπικά έχω υπογράψει τέτοια αιτήματα. Έρχονται και λένε, τώρα, να μη βάλουμε Σταυρό στη Ροτόντα. Κύριε ελέησον… Εμένα, ο δήμαρχος, που δεν έχει απόλυτη αρμοδιότητα αλλά είναι τοπικός άρχοντας, μου είπε να μπει ο Σταυρός. Έχει γίνει συμφωνία και αυτό θα ισχύσει. Γιατί να μαλώνουμε; Ο Σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα. Ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τη Ροτόντα ο υπουργός Παιδείας. Και όμως δεν κάλεσαν τη Μητρόπολη. Γιατί; Μάλλον δεν ήθελαν το ράσο…».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΑΝΘΙΜΟΣ, ΡΟΤΟΝΤΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!