Κοινή δήλωση Δ.Κορυδαλλού – ΚΕΕΡΦΑ για τη μεταφορά της δίκης της Χ.Αυγής

Επιφυλάξεις για την υλοποίηση της υπόσχεσης για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκφράζουν σε κοινή δήλωση τους ο Δήμος Κορυδαλλού και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και ζητούν την Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος να εκδώσει την σχετική απόφαση.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι «η συνάντηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου με την Μάγδα Φύσσα, μετά το συγκλονιστικό διάβημα της για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατάληξε ξανά σε υποσχέσεις για μεταφορά της δίκης από τις φυλακές του Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών.»

Και σημειώνεται «η επιτροπή φορέων του Δήμου Κορυδαλλού, μαζί με φορείς της εκπαίδευσης και την ΚΕΕΡΦΑ είχαμε επισημάνει την ανάγκη μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο και προχωρήσαμε σε διαδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όσο και στον ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις αρμοδίως για την διακοπή λειτουργίας των ένδεκα σχολικών μονάδων που βρίσκονται μια ανάσα από την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, όταν είναι γνωστό ότι υπήρξαν τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος μαρτύρων, φίλων του Παύλου Φύσσα.»

Στην ίδια δήλωση σημειώνεται ότι «υποστηρίξαμε ότι πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτή τη δίκη, να μην διεξάγεται στις γειτονιές που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και να υπάρχει δημοσιότητα ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός για την δολοφονική δράση τω ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Διατηρούμε ακέραιες τις επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία των κυβερνητικών υποσχέσεων, καθώς έχουμε υποστεί αυτή τη βασανιστική διαδικασία και σε προηγούμενα στάδια της δίκης. Η μετάθεση των ευθυνών στους διοικούντες το Εφετείο έχει επαναληφθεί πολλάκις. Ακόμη και όταν διατέθηκαν κονδύλια και έγιναν μετατροπές σε σχετική αίθουσα μετά από τις κινητοποιήσεις μας, πάλι πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκε η αίθουσα για άλλη δίκη.»

Επίσης υπενθυμίζουν ότι ο Δήμος του Κορυδαλλού μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και άλλους φορείς έχουν καλέσει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί, στη διασταύρωση Γρηγόρη Λαμπράκη και Σολωμού.

«Αν πραγματικά η κυβέρνηση εννοεί ότι θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, ας εκδοθεί από τον ίδιο τον υπουργό, N.Παρασκευόπουλο, σχετική απόφαση, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, χωρίς άλλη αναμονή «αποστολής αιτήματος» από τη Διοίκηση του Εφετείου. Ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώσει άμεσα και οριστικά και να μην παραπεμφθεί η απόφαση στις ίδιες διαδικασίες, που απέτρεψαν την μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών. Αφορά κάθε δημοκράτη σε αυτή τη χώρα η υπόθεση της συντριβής της φασιστικής απειλής και η ταχεία διεξαγωγή της δίκης όσων διέπραξαν τις εγκληματικές τους δολοφονικές δράσεις με την καθοδήγηση της ηγεσίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», καταλήγει η κοινή δήλωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΒΟΥΛΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΕΕΡΦΑ, ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!