«Κλεισθένης 1»: Ποιοι δήμοι δείχνουν «κόκκινη κάρτα» στο νομοσχέδιο

Σε απόρριψη του «Κλεισθένη 1» προχωρούν μια σειρά από δημοτικά συμβούλια σε δήμους της χώρας. Ειδικότερα σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες δημοτικές αρχές και πλειοψηφίες απέρριψαν την εφαρμογή τόσο της απλής αναλογικής όσο και συνολικά το νομοσχέδιο.

Καταιγισμό πυρών δέχθηκε ο «Κλεισθένης 1», στο δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, με την πλειοψηφία να λέει «όχι» στην απλή αναλογική.

Κατά του «Κλεισθένη 1» τάχθηκε και το δημοτικό συμβούλιο Δράμας, απορρίπτοντας το νομοσχέδιο στο σύνολο του.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την στήριξη του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, ώστε το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να ξεκινήσει συζήτηση από μηδενική βάση, πρόκρινε και η δημοτική αρχή Αγρινίου, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

«Κόκκινη κάρτα» στον «Κλεισθένη 1», έριξε και από το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

έλος επισήμανε ότι με την ιδιότητα του δημάρχου Πύργου συντάσσεται

Με την θέση της ΚΕΔΕ που επιμένει στην στην απόρριψη του νομοσχεδίου, συντάχθηκε και ο δήμαρχος Πύργου μαζί την πλειοψηφική παράταξη κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Αντίθετα το δημοτικό συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης,  δεν υιοθέτησε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και είδε με «θετική ματιά» την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Tην ίδια ώρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε δύο ψηφίσματα με τις ίδιες ακριβώς ψήφους. 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσουν πολύ περισσότερα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τον «Κλεισθένη 1».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]