ΚΚΕ: Περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 16 Ιουλίου 2020 - 13:24
  • Comments Off

Ερώτηση για τη χυδαία επίθεση που έκανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αγίων Αναργύρων – Καματερού στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος ΚατσώτηςΓιάννης ΓκιόκαςΛιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έλαβε χώρα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού την Τετάρτη 8 Ιουλίου. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο χώρο του αμαξοστασίου, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για εργασιακά θέματα, παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο οποίος με χυδαίο ύφος επιτέθηκε στην πρόεδρο του Σωματείου, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσει χυδαίες ύβρεις.

Η επίθεση αυτή καταδικάστηκε από σωματεία εργαζομένων στους Δήμους. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού που στη συνεδρίασή του στις 15 Ιουλίου έλαβε την ακόλουθη απόφαση: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού καταδικάζει τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου Καθαριότητας προς την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο».

Οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής ότι πρόκειται για ατυχές περιστατικό δεν ισχύουν γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος προβαίνει σε ενέργειες που έχουν καταδικαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση στους Δήμους και να μην επαναληφθούν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας;».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΚΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!