Κίνηση Πολιτών Βύρωνα: Για ακόμα μία χρονιά χωρίς δημοτική συγκοινωνία τον Αύγουστο
Σκληρή καταγγελία από την κίνηση πολιτών Βύρωνα για την ετήσια διακοπή της δημοτικής συγκοινωνίας τον Αύγουστο, που συνεχίζεται για 15 χρόνια. Με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αναγκαιότητα και την ευθύνη των δημοτικών αρχών, οι πολίτες καλούν σε άμεσες αλλαγές και υπογραμμίζουν ότι η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας για χιλιάδες κατοίκους, ιδιαίτερα ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα και εργαζόμενους. Η ανακοίνωση τονίζει ότι ο δήμος οφείλει να προχωρήσει σε θερινές βάρδιες, συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες και να αναζητήσει χρηματοδότηση, προκειμένου να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή και συνεχόμενη υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Προς Γραφείο Δημάρχου
Δημοτικούς Συμβούλους
Δημοτικές Παρατάξεις
Τοπικά μέσα ενημέρωσης
Η διακοπή της δημοτικής συγκοινωνίας στον Βύρωνα κάθε Αύγουστο εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια αποτελεί μνημείο αδιαφορίας και ανευθυνότητας από όλες τις δημοτικές αρχές που πέρασαν. Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη πόλη, με πυκνοκατοικημένες γειτονιές και ελλιπή σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να αφήνονται χιλιάδες πολίτες χωρίς πρόσβαση στις στοιχειώδεις μετακινήσεις για έναν ολόκληρο μήνα.
Η δημοτική συγκοινωνία δεν είναι πολυτέλεια, είναι κοινωνικό αγαθό. Εξυπηρετεί καθημερινά ηλικιωμένους, ασθενείς, άτομα με κινητικά προβλήματα, μητέρες με καρότσια, ανθρώπους χωρίς αυτοκίνητο, εργαζόμενους και ανέργους. Το καλοκαίρι, με τον καύσωνα να απειλεί ζωές, η διακοπή της λειτουργίας της συνιστά έγκλημα κοινωνικής εγκατάλειψης.
Όλοι οι δήμαρχοι της τελευταίας 15ετίας έχουν ευθύνη για αυτή την κατάντια. Αντί να σχεδιάσουν ένα βιώσιμο πλάνο λειτουργίας όλο τον χρόνο, συμβιβάστηκαν με την εύκολη λύση: κλείνουμε τον Αύγουστο και όποιος αντέξει. Δεν φρόντισαν για επαρκές προσωπικό, δεν αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις, δεν σεβάστηκαν τους πολίτες.
Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η απαράδεκτη “παράδοση”. Ο Δήμος οφείλει:
- Να προβλέψει θερινές βάρδιες με εναλλασσόμενο προσωπικό.
- Να συνεργαστεί με ιδιωτικά ΚΤΕΛ ή ταξί – mini van για έκτακτη κάλυψη.
- Να αναζητήσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ή το ΥΠΕΣ.
- Να βάλει τέλος στον ωχαδερφισμό και τις δικαιολογίες.
Ο Βύρωνας δεν είναι μόνο για φεστιβάλ και φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Είναι πόλη ανθρώπων που έχουν ανάγκες 365 μέρες τον χρόνο. Η δημοτική συγκοινωνία πρέπει να λειτουργεί και τον Αύγουστο – χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς άλλο εμπαιγμό.
Προτεινόμενα άρθρα






