Κέρκυρα: «Παράταση ζωής» για τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ με μεταβατικό πρόεδρο
Η αποχώρηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας (ΔΙΑΔΕΥΑΚ), μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Μέχρι τότε όμως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα δοθεί παράταση λειτουργίας της ΔΙΑΔΕΥΑΚ με τον ορισμό του Δημάρχου κ. Στ. Πουλημένου ως μεταβατικού Προέδρου της επιχείρησης.
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
“Την παράταση λειτουργίας της ΔΙΑΔΕΥΑΚ για τέσσερις μήνες, από 1ης Ιουλίου έως 31ης Οκτωβρίου 2025, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ενόψει υλοποίησης της απόφασης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να αποχωρήσει και να συστήσει δική του ΔΕΥΑ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε την εισήγηση του Δημάρχου για την ανάγκη να δοθεί ο χρόνος προετοιμασίας που απαιτείται έως τη σύσταση και λειτουργία της νέας επιχείρησης ύδρευσης στη Νότια Κέρκυρα.
Για το τετράμηνο αυτό, το σώμα ενέκρινε την πρόταση να είναι μεταβατικός Πρόεδρος ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Να σημειωθεί ότι, για τα καθήκοντα αυτά ο Δήμαρχος δεν θα αμοίβεται επιπλέον από τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ.
Εξ αυτής της αφορμής, διευκρινίζεται επίσης ότι οι θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, του Ορφανοτροφείου, όπως και της ΔΗΜΟΠ «Ν. Μώρος», είναι τιμητικές και άμισθες.”
H αποχώρηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από την ΔΕΥΑΚ αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής κατανομής περιουσίας.
Προτεινόμενα άρθρα
22.07.2026 | 19:52
22.07.2026 | 19:02






