Κέρκυρα: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη «δυσοσμία» και «ρύπανση» από τον βιολογικό
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων τέθηκε το ζήτημα της κάκιστης λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στις Μπενίτσες από τους κατοίκους της περιοχής.
Η θέση των κατοίκων
Οι κάτοικοι συνέλεξαν, αρχικά, υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για την μη ορθή λειτουργία της μονάδας, η οποία προκαλεί «απίστευτα προβλήματα με δυσοσμία και ρύπανση.», με το πρόβλημα να οξύνεται το καλοκαίρι όταν, δηλαδή, αυξάνεται και ο πληθυσμός του νησιού.
Ρωτούν, μάλιστα, αν υπάρχει συντήρηση του βιολογικού και των αντλιοστασίων αλλά και σε ποιο ποσοστό λειτουργεί.
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής
Ο Δήμαρχος, Στ. Πουλημένος, συμφώνησε με τους κατοίκους, ότι δηλαδή η κατάσταση είναι τραγική, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν μηχανήματα τα οποία θα μπορούσαν να συνδράμουν στη βελτίωση της λειτουργίας. Αυτά, όμως, βρίσκονται σε ζελατίνες από το 2018, ενώ ο διαγωνισμός για την πρόσληψη συντηρητή δεν έχει ευδοκιμήσει.

Προτεινόμενα άρθρα
27.05.2026 | 20:11
27.05.2026 | 17:52






