κεδε-παραμένουν-δύο-οι-υποψήφιοι-της-ν-1278960
ΔΗΜΟΙ | 11.12.2023 | 11:39

ΚΕΔΕ: Παραμένουν δύο οι υποψήφιοι της ΝΔ –Χαμός με Κωνσταντέλλο (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Με δύο υποψήφιους θα κατέβει, όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ στην «μάχη» για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, η χθεσινή συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς των δύο «γαλάζιων» διεκδικητών της προεδρίας Λ. Κυρίζογλου και Γρ. Κωνσταντέλλου με τους  υφυπουργούς Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, στον πρωθυπουργό Γ. Μπρατάκο, την γραμματέα της ΝΔ Μ. Συρεγγέλα, τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης Δ. Χατζηδάκη και τον συνεργάτη του πρωθυπουργού Θ. Νέζη όχι μόνο κατέληξε σε ναυάγιο αλλά ανέβηκαν οι τόνοι, κυρίως, μεταξύ Μπρατάκου -Κωνσταντέλλου.

Αποτέλεσμα της χθεσινής αδιέξοδης συνάντησης ήταν η σημερινή αναμενόμενη ανακοίνωση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία, στηρίζει την υποψηφιότητα του Λ. Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντέλλος, κατέστησε σαφές ότι επιμένει στην άποψη του να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, γεγονός που θα οριστικοποιήσει το επόμενο διάστημα μετά τις σχετικές υπογραφές που θα ζητήσει απ’ όσους τον στηρίζουν.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην χθεσινή σύσκεψη, στον κ. Κωνσταντέλλο προτάθηκε η θέση του α΄ αντιπροέδρου, με την υποσημείωση ότι, εφόσον στην Βόρεια Ελλάδα, όπου εκλέγεται ο κ. Κυρίζογλου (σ.σ. δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης) δεν εμφάνιζε ραγδαία δημοσκοπική πτώση η ΝΔ με ταυτόχρονη άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της (Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες), θα ακολουθούνταν το μοντέλο του 2019, που ζητά ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Δηλαδή, ο επικεφαλής της παράταξης και άρα και της ΚΕΔΕ, να επιλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, παρόμοιες με αυτές του 2019, όταν επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ τέθηκε ο δήμαρχος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.