ΚΕΔΕ: «Λαϊκισμός» η μονιμοποίηση συμβασιούχων COVID! - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back
ΚΕΔΕ: «Λαϊκισμός» η μονιμοποίηση συμβασιούχων COVID!

ΚΕΔΕ: «Λαϊκισμός» η μονιμοποίηση συμβασιούχων COVID!

Την ώρα που η Δικαιοσύνη μετατρέπει συμβάσεις COVID σε αορίστου χρόνου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη συζήτηση «λαϊκισμό»!!!

Συγκεκριμένα,  ο κ. Παπαστεργίου κατά τη σημερινή του εισήγηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ υποστήριξε ότι η συζήτηση για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων COVID, που, όπως είπε, έχουν ανοίξει κάποιοι «κινείται στη σφαίρα του λαϊκισμού». Την ώρα, μάλιστα, που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ “βόλεψε” πρόσφατα την κόρη του δημάρχου Βόλου Α. Μπέου στο ΙΤΑ, προχώρησε σε νουθεσίες (σ.σ. προς συναδέλφους του, δημοσιογράφους, νομικούς;) λέγοντας ότι “δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι προσφέρουμε καλές υπηρεσίες και στους Δήμους και στην πολιτεία, αφήνοντας ελπίδες ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν.»

Πάλι οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι

Όσο για τις ελλείψεις προσωπικού στους δήμους που δημιουργούνται με την αποχώρηση των συμβασιούχων COVID έως 31 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς «θα καλυφθούν από τα οκτάμηνα που έρχονται».

Πάντως, ο κ. Παπαστεργίου, σε αντίθεση με τους συμβασιούχους COVID, υποστήριξε ότι «δεν αντέχεται η κατάσταση» με τις αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω κινητικότητας. Ενώ επανέλαβε, αλλά με πιο κομψό τρόπο είναι αλήθεια, τα όσα είχε αφήσει να εννοηθούν περί τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ απάντησαν οι επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» Γ. Ιωακειμίδης, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Πελετίδης και του «Συντονισμού Αιρετών» Ν. Σακούτης, ζητώντας να ληφθεί απόφαση και να εκδοθεί ανακοίνωση υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων COVID.

Μάλιστα, ο κ. Ιωακειμίδης υποστήριξε ότι «πρέπει να ληφθεί απόφαση για τη μονιμοποίηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων και ας μην γίνει, καθώς δεν φαίνεται η κυβέρνηση να έχει διάθεση να προσλάβει μόνιμους. Πρέπει να κρατήσουμε το προσωπικό μας. Ας μας βρουν καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη.

Πάνω σε αυτό ο εκπρόσωπος της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» Δ. Μπίρμπας ζήτησε να καταρτιστεί μία προκήρυξη αντίστοιχη με την 3Κ/2018, με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους COVID.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!