ΚΕΔΕ: Διατήρηση και λειτουργία των Κέντρων Πρόσληψης και Εξαρτήσεων

Συνάντηση με το Προεδρείο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης της απρόσκοπτης λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, με δεδομένο την πολύτιμη προσφορά τους στους πολίτες και ανταλλάχθηκαν γόνιμες και εποικοδομητικές απόψεις σχετικά με τους τρόπους αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη για κάποιες παθογένειες που διέπουν το σύστημα λειτουργίας των Δομών και του παρουσίασαν την πρόταση τους, με στόχο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που τα διέπει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις συγκεκριμένες δομές και υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Πατούλης άκουσε τις προτάσεις των εργαζομένων και τους επισήμανε πως η ΚΕΔΕ, μέσω της Επιτροπής Υγείας, θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των  Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. Η ΚΕΔΕ στηρίζει τη λειτουργία τους αλλά και τη διεύρυνση του ρόλου τους σε θέματα αγωγής υγείας, που θα αφορούν τα σύγχρονα προβλήματα υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Στόχος μας είναι να βελτιώνεται το πλαίσιο λειτουργίας τους και να αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΕΔΕ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ, ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!