Κατεδαφίστηκαν ακατοίκητοι οικίσκοι στον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
2
Οκτώβριος
Back

Κατεδαφίστηκαν ακατοίκητοι οικίσκοι στον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι

Κατεδαφίστηκαν σήμερα, από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, 12 ακατοίκητοι οικίσκοι στον καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπως είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη που συμμετείχαν ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και ο πρόεδρος των Ρομά Χαλανδρίου Στέλιος Καλαμιώτης.

Μετά την κατεδάφιση των παράνομων οικίσκων ο καταυλισμός καθαρίστηκε από τα μπάζα, τα οποία περισυνελέγησαν από τα συνεργεία της ΑΔ Αττικής και μεταφέρθηκαν σε χωματερή αδρανών υλικών.
Τηρώντας τη δέσμευσή του για προσωρινή αναστολή των εργασιών κατεδάφισης των υπόλοιπων παράνομων κτισμάτων -τα οποία έχουν κριθεί κατεδαφιστέα με τελεσίδικες αποφάσεις- ώστε να αναζητηθεί κι άλλη λύση μετεγκατάστασης των Ρομά πέραν αυτής του οικισμού που έχει ήδη δημιουργηθεί στα Μέγαρα, ο κ. Αγγελάκας ανέλαβε πρωτοβουλία με σκοπό να συνδράμει στις προσπάθειες του Δημάρχου Χαλανδρίου για την εξεύρεση κατάλληλης έκτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε ήδη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και του προέδρου των Ρομά Χαλανδρίου, με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχουν δημόσιες εκτάσεις που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για την ανέγερση οικισμού όπου θα μετεγκατασταθούν μόνιμα οι Ρομά Χαλανδρίου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!