Καταγγελίες για ρευματοκλοπή στην ΤΟ ΝΔ Ραφήνας -Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο

Παράνομη ηλεκτροδότηση στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΤΟ ΝΔ Ραφήνας φαίνεται πως διαπίστωσε συνεργείο καταμετρητών της ΔΕΗ και έτσι προχώρησε σε άμεση διακοπή της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα irafina.gr, η οποία έφερε το θέμα στη δημοσιότητα , ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου επιβεβαίωσε ότι «η ηλεκτρική παροχή διακόπηκε στις 16/2/2016 και υπάρχει σχετική καταχώρηση από το σύστημα της ΔΕΔΔΗΕ».
Μάλιστα με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, είχαν καταλογιστεί σε βάρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας – Πικερμίου, αναδρομικά από 1/6/2016 μέχρι 31/5/2018, οφειλές για Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας – Φωτισμού, Δημοτικός Φόρος και πρόστιμα.


Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Ραφήνας – Πικερμίου, Δέσποινα Γκικάκη, αναφερόμενη στο ζήτημα υπογράμμισε πως υπήρχε εκκρεμότητα συνολικού ποσού περίπου 650 ευρώ, μαζί με τα δημοτικά τέλη, τα οποία κατεβλήθησαν, κάνοντας λόγω για μικροπολιτική.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ, διερευνάται η παροχή υδροδότησης, αφού στο αρχείο της υπηρεσίας δεν υπάρχει εγγραφή λογαριασμών επ’ ονόματι του πολιτικού φορέα που χρησιμοποιεί το χώρο, ούτε κανενός άλλου.
Για «διαρροές» και «προσωπικά δεδομένα» αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο o κύριος Ανδρέας Βασιλόπουλος, όταν ζήτησε και πήρε τον λόγο να μιλήσει για την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς απάντησε στο δ.σ. στα όσα έθεσε ο κ. Βασιλόπουλος για το θέμα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι: «Δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κανέναν. Ήμουν πού προσεκτικός. Η ανακοίνωση βγήκε γιατί το irafina.gr έθετε κάποια ερωτήματα που άφηναν «σκιές» στον Δήμο και έπρεπε να δοθεί μια απάντηση. Ήμουνα πολύ σαφής στα όσα είπα και δεν μπορώ να παρακάμψω τον νόμο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ, ΡΑΦΗΝΑ