καταγγελία-ηράκλειο-αττικής-πλημμύρ-1237999
ΔΗΜΟΙ | 27.09.2023 | 14:57

Καταγγελία -Ηράκλειο Αττικής: Πλημμύρισε η κεντρική πλατεία που είχε γίνει «ανάπλαση» το καλοκαίρι!

Για άλλη μια φορά, ζήσαμε και στο Ηράκλειο Αττικής ένα θρίλερ με τη νεροποντή της 26ης Σεπτεμβρίου. Αυτό καταγγέλλει με ανάρτηση της, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφια δήμαρχος, Κέλλυ Παπαϊωάννου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια:

“Το πρωί οι κάτοικοι του Ηρακλείου αντίκρισαν μια κεντρική πλατεία πλημμυρισμένη, με τα φερτά υλικά και τα χώματα να έχουν αποκλείσει κυριολεκτικά την πρόσβαση στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Λάσπες παντού, καλώδια «ξεκοιλιασμένα» που επισείουν σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας περαστικών, το μισό Ηράκλειο χωρίς ρεύμα, βυθισμένο στο σκοτάδι από το προηγούμενο βράδυ.

Πρόκειται για την ίδια πλατεία της οποίας η «ανάπλαση» ολοκληρώθηκε από εργολάβο το καλοκαίρι, με σοβαρότατες ελλείψεις, όπως αποδεικνύεται, στις υποδομές και στην ποιότητα υπηρεσιών που θα έπρεπε να διασφαλίζει. Αποτέλεσμα αυτού είναι η σημερινή εικόνα μετά την νεροποντή, ενώ η δημοτική αρχή έχει φορτώσει στις αποψιλωμένες υπηρεσίες και στους εξουθενωμένους κυριολεκτικά εργαζόμενους στα τεχνικά έργα τον καθαρισμό της από τις λάσπες και το συμμάζεμα, στην πραγματικότητα, των κακοτεχνιών του εργολάβου.

Ό,τι και να κάνει η δημοτική αρχή, όσες μάνικες και να βγάλει σήμερα, δεν μπορεί να ξελασπώσει, να κρύψει ή να εξωραΐσει την πολιτική που ταΐζει εργολάβους, χωρίς κανένα έλεγχο στα έργα που παραδίδονται, στα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται, στις ρήτρες που υπογράφονται και δεν επιβάλλονται ποτέ στους ιδιώτες κατασκευαστές.

Το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο αντικρίσαμε και στο 1ο Γυμνάσιο, στο ανακαινισμένο μάλιστα τμήμα του, όπου ο εργολάβος δε θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει τους παμπάλαιους ηλεκτρολογικούς πίνακες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κι εκεί σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο κάτοικος του Ηρακλείου ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει από αυτήν την κατάσταση: όσο η πολιτική που εφαρμόζουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, θυσιάζει την ασφάλεια και τις ανάγκες μας για τα κέρδη, τόσο θα μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνικής του 21ου αιώνα και σε αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας στη γειτονιά, στη δουλειά, στο σχολείο.

Βάζουμε στο επίκεντρο τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής προστασίας, της σχολικής στέγης, της Υγείας, των απορριμμάτων, του Αθλητισμού, των ελεύθερων χώρων, των υποδομών που έχει ανάγκη ο λαός και όχι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να φύγουν τώρα οι εργολάβοι από κάθε λειτουργία και υπηρεσία του Δήμου. Τα έργα υποδομών, το πράσινο, τα σχολεία, τις πλατείες, τα έχουμε πληρώσει μέσα από τη φορολογία, κρατική και δημοτική. Θέλουμε να καταλήγουν σε έργα σύγχρονα, ποιοτικά, βασισμένα στην ανάγκη μας για μια άνετη, σύγχρονη ζωή και όχι στις τσέπες των εργολάβων. Θέλουμε εργαζόμενους στο Δήμο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επάρκεια στον αριθμό και στον εξοπλισμό τους, για να μην εξοντώνονται, να μην παίζουν τη ζωή τους καθημερινά κορώνα γράμματα.”