«Καρφιά» Μπουτάρη σε Τζιτζικώστα για το ΕΣΠΑ -Κατεβαίνει Αθήνα ο δήμαρχος

«Καρφιά» κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πως αναίτια έκοψε σημαντικά έργα του ιστορικού κέντρου της πόλης, μεταξύ των οποίων και η ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, τα οποία είχαν προταθεί για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, έριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτοί το έχουν κλείσει το θέμα. Θέλουν μόνο εργάκια για να ευχαριστηθούν όλοι. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους 38 δήμους της περιφέρειας είπε ο Τζιτζικώστας. Δεν είναι όμως έτσι γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο κυριότερος και ο μεγαλύτερος και γι αυτό έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις», υποστήριξε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Συμπλήρωσε πως «η Διαχειριστική Αρχή δεν είναι δικιά μας, είναι υποχείριο του Τζιτζικώστα. Δεν μπορεί να μιλάς για εθνική στρατηγική και να παίζεις πολιτικά παιχνιδάκια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπουτάρης την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου, προκειμένου να ζητήσουν την ένταξη έργων του δήμου στη χρηματοδότηση.

Η κ. Λιάκου, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, τόνισε από την πλευρά της πως «παίζουν το παιχνίδι τους, δημιουργούν τις δικές τους συμμαχίες και τιμωρούν ό,ποιους θέλουν».

Ενημέρωση από τον δήμαρχο για τα έργα που έχει εντάξει ο δήμος στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί «η ευκαιρία να γίνουν πράγματα σε περιοχές, που δεν έχει πατήσει ο δήμαρχος ποτέ, όπως η Ξηροκρήνη, ο Σιδηροδρομικός σταθμός. Περιοχές που δεν απέχουν παρά 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΡΦΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!