καρφί-από-το-λιμάνι-της-αγωνίας-στ-134432
ΔΗΜΟΙ | 12.12.2015 | 21:20

«Καρφί» από το «Λιμάνι της Αγωνίας» στον Μώραλη για το Σινεάκ και τη Χρυσή Αυγή

«Η θετική απάντηση στο αίτημα της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής να της παραχωρηθεί  δημοτικός χώρος (ΣΙΝΕΑΚ) κρατήθηκε μυστική από τη δημοτική αρχή, ενώ ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Ι. Μώραλης δήλωνε άγνοια για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό θέμα!!!!!! Τελικά αποσύρθηκε το αίτημα και πάλι όμως χωρίς καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή και τον ΟΠΑΝ», αναφέρει ανακοίνωση της αριστερής παράταξης του δήμου Πειραιά, «Λιμάνι της Αγωνίας».

Η ανακοίνωσή της αφορά το θέμα της εκδήλωσης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που προγραμματιζόταν για την Κυριακή στο δημοτικό κινηματογράφο Σινεάκ, η οποία, μετά από εντονότατες αντιδράσεις του αντιφασιστικού κινήματος, συνδικάτων εργαζομένων και της δημοτικής παράταξης, της οποίας στις δημοτικές εκλογές του 2014 υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, μεταφέρθηκε στα τοπικά γραφεία του μορφώματος.

«Η παράταξή μας, που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από κύκλους και φήμες εκφράζοντας τις απόψεις της δημόσια δίχως υπεκφυγές, δηλώνει ότι θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός ότι τελικά έστω καθυστερημένα, έστω και μετά  τη γενική κατακραυγή, δεν παραχωρείται δημοτικός χώρος στη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής», είναι μια απάντηση στην πληροφορία που φέρεται να προέρχεται από συνεργάτες του δημάρχου Πειραιά και έλεγαν ότι ο κ. Μώραλης ουδεμία σχέση έχει με τη χορήγηση άδειας για τον δημοτικό κινηματογράφο και έλεγαν ότι η τοπική αντιπολίτευση γνώριζε εκ των προτέρων ότι η εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής θα αναβληθεί.