Καλαμάτα: Δήμος και φορείς στηρίζουν τις προτάσεις του ΤΕΙ της πόλης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καλαμάτας με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ Καλαμάτας, ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά» με το οποίο καταργούνται τμήματα ή σχολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συμμετείχαν η ηγεσία του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας, βουλευτές, δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας.

Κατά τη σύσκεψη, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον πρύτανη του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας, καθηγητή Δημήτρη Βελισσαρίου και ομόφωνα αποφάσισαν ότι αναγνωρίζουν πως η ανώτατη παιδεία πρέπει να προετοιμαστεί για τις προκλήσεις του μέλλοντος, εξέφρασαν όμως την ανησυχία τους, μήπως αποδυναμωθεί το Α-ΤΕΙ Καλαμάτας με αποφάσεις που δενθα ικανοποιούν επιστημονικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης υπογράμμισαν ότι υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τις προτάσεις που έχει υποβάλει στο υπουργείο το Συμβούλιο Διοίκησης του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας, «που στοχεύουν στην καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων με συγκέντρωση των δυνάμεων του Ιδρύματος στην έδρα του, προβλέπουν συγχώνευση τμημάτων ώστε να αυξηθεί η επαγγελματική εγκυρότητα των πτυχίων και διατήρηση των λοιπών τμημάτων και ειδικά του τμήματος Λογοθεραπείας, που διαδίδεται ότι θα κλείσει μολονότι προσφέρει όχι μόνον εκπαιδευτικό έργο αλλά παρέχει και απ’ ευθείας υπηρεσίες στην κοινωνία μας, στηριζόμενο μάλλον στην αίσθηση καθήκοντος και διάθεση προσφοράς των διδασκόντων παρά σε σοβαρή οικονομική στήριξη».

Παράλληλα ζητούν συνάντηση εκπροσώπων των φορέων του νομού με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τονίζουν ότι «στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στο Α-ΤΕΙ να γίνει πόλος ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς στην ευρύτερη περιφέρεια».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!