Καλαμάτα: Απονομή βραβείων για τον επανασχεδιασμό της πλατείας 23ης Μαρτίου

Το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, επιδόθηκαν τα βραβεία πανελληνίου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, που ο Δήμος Καλαμάτας είχε προκηρύξει.

Το θέμα του ήταν: «Επανασχεδιασμός της οδού 23ης Μαρτίου με σκοπό την ενοποίηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης της Καλαμάτας» και για το διαγωνισμό αυτό κατατέθηκαν 12 προτάσεις, που αξιολογήθηκαν από επιτροπή, την οποία απετέλεσαν οι:

1. Κώστας Πουλόπουλος του Αναστασίου, κριτής εκ προσωπικοτήτων, ορισθείς από τη Δημοτική Αρχή, βραβευμένος αρχιτέκτονας μηχανικός, που δραστηριοποιείται στην Κοπεγχάγη Δανίας ως ελεύθερος επαγγελματίας
2. Εύα Κοκκινίδου του Θεοφίλου, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, ως κριτής από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών
3. Ηρώ Μπερτάκη του Ιωάννη, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, ως κριτής από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών
4. Γεώργιος Ζωίδης του Λεάνδρου, ομότιμος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, ως κριτής από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών
5. Νίκος Γιαννακόπουλος του Ιωάννη, αρχιτέκτονας μηχανικός, μόνιμος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας ως Διοργανώτριας Αρχής

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Αποφασίσθηκε να απονεμηθούν τρία βραβεία και ένας έπαινος.
Το 1ο Βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος στους εξής: Μαρία Μαρλαντή, Ανδρέα Πετρόπουλο και Αντωνία Κουζή, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 2.300 ευρώ, το οποίο θα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι σημαντικό να έχει ο Δήμος στη διάθεσή του τόσες αρχιτεκτονικές μελέτες, ενώ συνεχάρη όσους μετέσχον στο διαγωνισμό και φυσικά τους νικητές. Ανέφερε, ακόμη, πως ο Δήμος έχει τη βούληση και τα χρήματα να προκηρύξει και άλλους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα αλλάξει όψη η πόλη, τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στο κέντρο.
Το 2o Bραβείο απένειμε ο Aντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης στην εκπρόσωπο της αρχιτεκτονικής ομάδα που αποτελείται από τους Ηλία Χαρίτο, Δημήτρη Πλιάτσικα και Ελευθέριο Παΐδα, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, το οποίο θα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Το 3ο Βραβείο απένειμε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, στους Μιχάλη Κανταρτζή και Πολύμνια Τορτοπίδη, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 1.700 ευρώ, το οποίο θα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Έπαινος επιδόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο στους Κώστα – Ορφέα Γενιά και Αλέξανδρο Ζώμα, ενώ έχει αποφασισθεί και η εξαγορά της μελέτης τους αντί ποσού 1.000 ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!