Η Eldorado καταδικάζεται στα δικαστήρια –Δικαίωση του Δ. Αριστοτέλη

Σήμερα εκδικάστηκε στον Πολυγύρο η υπόθεση της ρύπανσης με αρσενικό πηγών νερού σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι, με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός να καταδικάζονται σε φυλάκιση!

Δήλωση για το θέμα έκανε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης Κ. Μάλαμα:

Σήμερα εκδικάστηκε στον Πολυγύρο η υπόθεση της ρύπανσης με αρσενικό πηγών νερού σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι, με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός να καταδικάζονται σε φυλάκιση. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, η οποία ξεκίνησε το 2014 με κινήσεις του Δ. Αριστοτέλη και θα έχει και συνέχεια στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό καταδεικνύουν τις ευθύνες της Ελληνικός Χρυσός και φανερώνουν τις πρακτικές της, σε μία περίοδο που η εταιρία επιδιώκει νέα σύμβαση με το δημόσιο και ζητά εκπτώσεις στις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της. Εξίσου σοβαρό, όμως, είναι το γεγονός ότι, στην έξοδο από το δικαστήριο, δύο γνωστά υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός προπηλάκισαν και απείλησαν μάρτυρες της υπόθεσης, λέγοντας ότι “θα έρθει και σε εσάς η σειρά σας”.

Ενημερώνουμε τους συγκεκριμένους κυρίους ότι τέτοιες συμπεριφορές λατινοαμερικανικού τύπου δεν περνούν. Η Ελλάδα είναι χώρα δικαίου, η δικαιοσύνη λειτούργησε, ποινές επιβλήθηκαν και το έργο και των δικαστικών αρχών και των επιθεωρητών περιβάλλοντος θα συνεχιστεί είτε το θέλουν είτε όχι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ED DORADO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!