«Η εκπαίδευση δεν μπαίνει σε κοντέινερ» - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
6
Δεκέμβριος
Back

«Η εκπαίδευση δεν μπαίνει σε κοντέινερ»

Η Ανοιχτή Πόλη, με δημοτικούς σύμβουλους και τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο, επισκέφθηκε χτες 4 Ιουνίου το 133ο Δημοτικό Σχολείο στην Κυψέλη. Συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τον κίνδυνο υποβάθμισης που αντιμετωπίζει το σχολείο, λόγω του σχεδιασμού του Δήμου να τοποθετήσει τρεις οικίσκους για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στον ήδη περιορισμένο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η Ανοιχτή Πόλη στέκεται στο πλευρό γονιών και εκπαιδευτικών που παλεύουν να περισώσουν τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο που δικαιούνται τα παιδιά προκειμένου να προαυλίζονται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, δεσμευτήκαμε να ζητήσουμε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η εξαίρεση όλων των προαύλιων χώρων των σχολείων της πόλης από την «defacto υπ’ αυτές τις συνθήκες» λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Για άλλη μια φορά, καλούμε τον κ. Μπακογιάννη να αναθεωρήσει αντιπαιδαγωγικούς και αναχρονιστικούς σχεδιασμούς και να προχωρήσει, έστω και την τελευταία ώρα, σε αξιοποίηση κατάλληλων οικοπέδων, καθώς και του κτιριακού δυναμικού που διαθέτει είτε ο Δήμος, είτε η ΚΤΥΠ Α.Ε. και το ελληνικό δημόσιο, προχωρώντας σε απαλλοτριώσεις και αγορές οικοπέδων όπου χρειάζεται.

Καλούμε την ΚΤΥΠ Α.Ε. να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προς τον Δήμο Αθηναίων των οικοπέδων που δεν συμπεριλαμβάνονται στο παραχωρητήριο του Δήμου και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δίχρονη προσχολική αγωγή, αλλά και ευρύτερα η εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να προχωρήσει σε μόνιμη λύση του προβλήματος της στέγασης των νηπιαγωγείων, χρησιμοποιώντας κατασκευές βαρέως τύπου που θα καλύπτουν τις επείγουσες στεγαστικές ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αλλά και θα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο σε εγρήγορση και διάλογο για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης που η δημοτική αρχή έχει καταφέρει να μετατρέψει σε απειλή για τη σχολική κοινότητα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!