η-απάντηση-του-δημάρχου-σύρου-στο-aftodioikisi-γι-1348155
ΔΗΜΟΙ | 23.05.2024 | 16:26

Η απάντηση του Δημάρχου Σύρου στο Aftodioikisi για την έγκριση τουριστικού πλάνου

Για σοβαρή καθυστέρηση έγκρισης του τουριστικού πλάνου του νησιού της Σύρου κατηγορεί την Δημοτική Αρχή η μείζονα αντιπολίτευση, αφού εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μόλις την περασμένη Δευτέρα, δέκα μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρηστιάννα Πάπιτση, η οποία όπως υποστηρίζουν μέλη της αντιπολίτευσης, καθυστέρησε την όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για οργανωμένες δράσεις προβολής που θα ενίσχυαν το προφίλ του νησιού στις αγορές του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι, η έγκριση του τουριστικού πλάνου περνάει πρώτα από Επιτροπή Τουρισμού, μετά από Δημοτική Επιτροπή και μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας στο Aftodioikisi.gr, αναφέρει: “Ρίχνουν την ευθύνη στην Αντιδήμαρχο, όμως την ευθύνη έχει η μείζων αντιπολίτευση που είπε ότι, η τουριστική επιτροπή που έγινε τον Μάρτιο για το πλάνο, δεν ήταν επίσημη συνεδρίαση. Αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της Επιτροπής και δεν υπέγραψαν το πρακτικό, οπότε έπρεπε η εν λόγω Επιτροπή να συγκροτηθεί ξανά.

Όλα αυτά, όπως ισχυρίζονται, επειδή δεν έλαβαν πρόσκληση. Ποιος καθυστέρησε λοιπόν τη διαδικασία; Τη Δευτέρα 20 Μαίου πέρασε το τελικό τουριστικό πλάνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και εστάλη ήδη στον ΕΟΤ για έγκριση.”