Γιάννης Μπουτάρης: Πάρκο οικόσιτων ζώων θα γίνει ο ζωολογικός κήπος Θεσσαλονίκης

Αντίθετος με την ύπαρξη ζωολογικών κήπων εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ο δήμαρχος συμφωνεί στο να μετατραπεί ο ζωολογικός κήπος της πόλης σε πάρκο οικόσιτων ζώων.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου στον χώρο του Ολύμπιον.

Ερωτηθείς για το τι γίνεται με το αίτημα του Αρκτούρου για τη μεταφορά δυο αρκούδων και πέντε λύκων από το ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης, ο ίδιος δήλωσε: «Εγώ είμαι εναντίον κάθε ζωολογικού κήπου. Κάναμε όμως εσωτερική έρευνα στους 150.000 ανθρώπους που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον κήπο και είδαμε ότι είναι αρνητικοί στην κατάργησή του. Έτσι αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε την πρόταση του Αρκτούρου να μετατραπεί ο κήπος σε πάρκο οικόσιτων ζώων» ανέφερε ο κ. Μπουταρης και πρόσθεσε: «Οι αρκούδες θα μεταφερθούν όπου πρέπει να μεταφερθούν. Θα ληφθεί απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή, στη συνέχεια το θέμα θα περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!