Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ θα καταθέσει το δικό της «πόνημα για τον Καλλικράτη»

«Εφόσον η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει τις τελικές της προτάσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για τον «Καλλικράτη», τότε η ΚΕΔΕ θα καταθέσει το δικό της πόνημα για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο τακτικό της Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί 24-27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του, στον «Επικοινωνία 94FM», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος, κατηγόρησε την κεντρική εξουσία, διότι όπως είπε πολεμάει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Πολεμιέται η Τοπική Αυτοδιοίκηση! Δεν αφήνουν, δεν θέλουν να αφήσουν, να βγούνε πολιτικά στελέχη από την Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο Γ. Πατούλης, έσπευσε να ξεχωρίσει την συνεργασία που έχει με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και εκφράζοντας την ικανοποίησή του σημείωσε: «Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνο με κραυγές. Ο κ. Κουρουμπλής ακούει τα προβλήματα, τα συζητά και προσπαθεί να τα λύσει. Δεν είναι πολλοί οι υπουργοί που ακούνε».

Υποστήριξε ότι στόχος του, είναι η ενότητα όλων των αυτοδιοικητικών στελεχών, με σκοπό την ενδυνάμωση του Θεσμού, και ανέφερε: «Έχει αλλάξει πλέον η ΚΕΔΕ, με τον στενό κομματικό-συνδικαλιστικό όρο και στέκεται στην ουσία των προβλημάτων και στην αντιμετώπισή τους».

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από το δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, ο οποίος τον κατηγόρησε πως ενεργεί βάσει των προσωπικών του πολιτικών φιλοδοξιών, ο κ. Πατούλης υποστήριξε πως επί προεδρίας του, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ομοφωνεί και επικοινωνεί με όλους τους δήμους της Χώρας και ισχυρίστηκε «πως ο κ. Βαλασόπουλος εκφράζει το παλιό πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΠΟΝΗΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!