Γ.Κουράκης-υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου: Οκτώ μήνες φυλάκιση για ακάλυπτες επιταγές!

Kακή αρχή κάνει στη νέα υποψηφιότητά του για το δήμο Ηρακλείου ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης. Κι αυτό γιατί καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών για έκδοση ακάλυπτων επιταγών! Η υπόθεση αφορά στην προεδρία του κ. Κουράκη στην ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ο κ. Κουράκης δεν έδωσε το «παρών» στο Δικαστήριο κι εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι υποστήριξσαν ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι παρά το γεγονός ότι φέρεται εκδότης των επιταγών αυτών, ως πρόεδρος – τότε – της ΠΑΕ ΟΦΗ, και θεωρεί το αδίκημα τυπικό, όπως το αντιμετωπίζει παγίως η νομολογία, του αναγνώρισε ότι δεν είχε ταπεινά αίτια ως προς τη μη πληρωμή τους, εφόσον αποδεδειγμένα τα κεφάλαια υπήρχαν κατά το χρόνο έκδοσης των επιταγών. Άλλωστε, αποδεδειγμένα, ένα μήνα μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ο Γιάννης Κουράκης αποχώρησε από την προεδρία του ΟΦΗ.

Σύμφωνα με το cretalive, από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς, κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν σε κατάσταση έντασης, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρών ο κ.Κουράκης.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της υπεράσπισης, αναφέρθηκε ότι ο κ.Κουράκης αναγκάστηκε να αναλάβει να ηγηθεί του ΟΦΗ, επειδή επικρατούσε έκρυθμη κατάσταση στο Ηράκλειο, από τους οπαδούς που έκαιγαν καταστήματα, ως και τα Δικαστήρια. Στο σημείο αυτό, ο κ.Βατσινάς σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει «αυτός έκαψε τα μαγαζιά μου, αυτός έκαψε την ψυχή μου. Ποιο Ηράκλειο, ποια Δικαστήρια;». Η έδρα του ζήτησε να εξέλθει της αίθουσας.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Γιάννης Κωνσταντουδάκης δήλωσε σχετικά: «Η καταδίκη του κατηγορουμένου και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στέλνει σαφές μήνυμα ότι η έκδοση επιταγών χωρίς αντίκρισμα είναι ένα σοβαρό αδίκημα, το οποίο πλήττει καίρια το έννομο αγαθό της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης των εμπορικών συναλλαγών και κατά συνέπεια της όλης οικονομίας του τόπου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!