Γ. Μπουτάρης: Τοποθέτησε τη σύντροφό του Gabriela επικεφαλής στο γραφείο δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Την σύντροφό του Gabriela Scheiner τοποθέτησε επικεφαλής του γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μάτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μάτης τονίζει: «Στις 29 Μαΐου 2013, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο υφυπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ για τις σχέσεις με την Ελλάδα Χανς Γιόακιμ Φουχτελ εγκαινίασαν το γραφείο δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στο μέγαρο Μακρίδη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κυδωνιών. Όπως δηλώνεται στα επίσημα έγγραφα, ο κ.Μπουτάρης είναι ο επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από την ελληνική πλευρά.

Από τα έγγραφα της ελληνογερμανικής συνέλευσης προκύπτει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη έχει επιλεγεί- άγνωστο με ποιες διαδικασίες- η κυρία Gabriela Scheiner, η κατά δήλωση του κ.Μπουτάρη, σύντροφός του. Το καθεστώς λειτουργίας του γραφείου, οι άνθρωποι που απασχολούνται, το εργασιακό τους καθεστώς και η χρηματοδότηση του, δεν έχουν διευκρινιστεί ποτέ, ενώ η ύπαρξή του δεν είναι καν καταχωρημένη στα αρχεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση των υπηρεσιών του δήμου».

Σύμφωνα με την εν λόγω απάντηση, που δόθηκε στις 23/1/2014, στον χώρο της οδού Κυδωνιών φέρεται να στεγάζεται μονάχα η ΚΕΔΗΘ και το αυτοτελές τμήμα Εθελοντισμού, Νεολαίας και Διοικητικής Βοήθειας. Τον Ιανουάριο του 2014, σε έλεγχο του ΙΚΑ στην οδό Κυδωνιών, εντοπίστηκαν να εργάζονται δύο άνθρωποι ανασφάλιστοι, οι οποίοι δήλωσαν εθελοντές, όμως ο ισχυρισμός τους δεν έγινε δεκτός.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη «όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι τα γραφεία του Δήμου στην οδό Κυδωνιών λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, το οποίο επιβαρύνει τους δημότες και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης: Τόσο οικονομικά, εφόσον επιβάλλονται πρόστιμα, όσο και ηθικά, διότι ο εθελοντισμός δεν είναι μαύρη εργασία. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο ίδιος ο δήμαρχος δε μπορούν πλέον να σιωπούν: Ποιος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των γραφείων της οδού Κυδωνιών; Εμπλέκεται η κυρία Scheiner στη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014;».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΗΣ, GABRIELA SCHNEINER


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!