Φωτιά στην Πάρο: Εργαζόμενοι του Δήμου διαμαρτύρονται για τη σύλληψη συναδέλφου
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του εργαζόμενου για την πυρκαγιά που φέρεται να ξεκίνησε από τον ΧΥΤΑ προχώρησαν σε στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου Πάρου.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με εισαγγελική εντολή συνελήφθησαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο εργολάβος διαχείρισης των απορριμμάτων και ένας οδηγός απορριμματοφόρου.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς. Παράλληλα, σε βάρος τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 8.437,50 ευρώ, ενώ η υπόθεση θα εξεταστεί πλέον από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο Δήμαρχος Πάρου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του νησιού, ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων και ένας οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου είναι τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στις 13:15 στον χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην Πάρο.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών εκδήλωσης της φωτιάς, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, εντός του περιφραγμένου χώρου του ΧΥΤΑ, σε απόσταση περίπου 200–300 μέτρων, φέρεται να είχε διαμορφωθεί ανεξέλεγκτη χωματερή, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν εφαρμόζονταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
Με φωτογραφίες από το parianostypos.gr
Προτεινόμενα άρθρα
30.07.2026 | 10:10
30.07.2026 | 07:31
30.07.2026 | 07:20






