Φυτεύει υπεραιωνόβιες ελιές ο δήμος Χαϊδαρίου
Σχέδιο εμπλουτισμού του πρασίνου στο Χαϊδάρι, εκπονεί ο Δήμος και έχει ήδη έρθει σε επαφή με την ΕΡΓΟΣΕ από την οποία προμηθεύτηκε 330 δέντρα (ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές), ανάμεσά τους 80 ελιές, από τις οποίες 6 υπεραιωνόβιες.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Χαϊδαρίου ανακοίνωσε ότι: «Μέχρι στιγμής, έχουν φυτευτεί πάνω από 250 δέντρα σε πλατείες, σχολεία, πεζοδρόμια. Οι 6 υπεραιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν στα μέσα Μαρτίου και κοσμούν την πλατεία Δημαρχείου, το Παλατάκι, το προαύλιο χώρο του Κτιρίου Γύζη και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.
Επίσης, έχουν δοθεί από το «Διομήδειο» Βοτανικό Κήπο Πευκάκια και άλλα φυτά τα οποία έχουν φυτευτεί και αυτά σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η προσφορά συνδημοτών μας σε δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.
elies2Το επόμενο διάστημα, έχουμε προγραμματίσει μεγάλες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του Πρασίνου στην πόλη μας, σε πλατείες, πεζόδρομους και τους ήδη διαμορφωμένους χώρους πρασίνου. Ενώ, συνεχίζουμε και στη διαμόρφωση νέων».
Προτεινόμενα άρθρα
06.05.2026 | 14:57
06.05.2026 | 14:50
06.05.2026 | 14:18





