Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης για την επίθεση σε υπάλληλο

  • Απο stergios
  • 21 Ιουλίου 2018 - 09:21
  • Comments Off

Τη βίαιη επίθεση σε βάρος εργαζόμενου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι «τη Δευτέρα 16 Ιούλη υπάλληλος του δήμου στη Δημοτική Αστυνομία δέχτηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου και τη φθορά του αυτοκινήτου του. Ο εργαζόμενος φύλασσε τα οχήματα του δήμου που βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο του «Κένταυρου», όταν αντιλήφθηκε πως γίνεται προσπάθεια διάρρηξης από ένα άτομο που άνηκε στη συγκεκριμένη ομάδα».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «είναι απαράδεκτο γεγονός να πληρώνουν τη νύφη οι εργαζόμενοι από τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Δικέφαλου ΑΕ, από τη μία, και δημοτικής αρχής, από την άλλη. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα είχαν πάρει απόφαση να απέχουν από την εργασία τους όσο δεν διασφαλίζεται η ακεραιότητά τους. Όμως, η στάση αυτή των εργαζομένων είχε λοιδορηθεί και καταγγελθεί από τη δημοτική αρχή, που έφτασε σε σημείο να τους απειλεί να πιάσουν αμέσως δουλειά. Από τα αποτελέσματα που έφερε η ίδια η ζωή, με τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας, αποδεικνύεται πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Δημιουργεί εύλογες απορίες η στάση της δημοτικής αρχής, γιατί δεν υλοποιεί την απόφαση που έχει παρθεί για την οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων σε περιφραγμένο χώρο στον παράδρομο της Εθνικής».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζει «το κλίμα τρομοκρατίας που γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας», τονίζει ότι «έχουν ευθύνη η Δικέφαλος ΑΕ και η ΠΑΕ να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων και των κατοίκων του δήμου», ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ευθύνες της περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και απαιτεί «να δοθεί άμεσα λύση για την προσωρινή και οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων του δήμου».

Την επίθεση καταγγέλλουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο και η Ομοσπονδία του κλάδου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!