Φανταστική η πρώτη συναυλία στο σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων

Μία μαγευτική μουσική βραδιά στα σπλάχνα του σπηλαίου Περάματος οργάνωσε στις 26 Μαΐου ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Η αίθουσα ανακτόρων του σπηλαίου πλημμύρισε από τις θεσπέσιες μελωδίες του Συνόλου Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Cantus.

Την καινοτόμα ιδέα είχε καταθέσει τον περασμένο Νοέμβριο ο τέως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Βασίλης Χήτος, προτείνοντας η εκδήλωση να καθιερωθεί ως συμβολικός πόλος ετήσιας συνάντησης του πολιτισμού με τον τουρισμό.

Ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, Κώστας Γκόγκος, υιοθέτησαν ανεπιφύλακτα την πρόταση και στήριξαν θερμά την προσπάθεια υλοποίησής της, αδιαφορώντας αν αυτή διατυπώθηκε από το χώρο της αντιπολίτευσης.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία και τέθηκε πλέον η βάση να καθιερωθεί ως θεσμός κάθε Οκτώβριο.

Ο ενθουσιασμός που προκλήθηκε και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν σχετικά με τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη επιβεβαιώνουν πως όλα μπορούν να γίνουν, αν υπάρχει διάθεση συνεργασίας και παρακάμπτονται οι άγονες παραταξιακές διαφορές ή όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αξίωμα που, προφανώς, δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης.

Σημ.: Στη φωτογραφία διακρίνονται: από αριστερά, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας  και ο τέως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, επιχειρηματίας, Βασίλης Χήτος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, Θ.ΜΠΕΓΚΑΣ, Κ.ΓΚΟΓΚΟΣ, Ν.ΓΚΟΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!