Έσβησε η φωτιά στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης -Ποια η πιθανή αιτία της ανάφλεξης

  • Απο stergios
  • 13 Αυγούστου 2019 - 13:56
  • Comments Off

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης με πιο πιθανή αιτία την αυτοανάφλεξη λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Μόλις έγινε γνωστή από τον φύλακα του ΧΥΤΑ η ανάφλεξη κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου που κατέφθασαν στις 3:30 στο χώρο και με δικά τους μέσα έθεσαν αμέσως υπό έλεγχο τη φωτιά με πυκνή χωματοκάλυψη ενώ την ίδια ώρα κατέφθασε και μικρή δύναμη της πυροσβεστικής από 3 οχήματα και 6 άνδρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η φωτιά που αυτήν την ώρα έχει σβήσει ήταν μικρής έκτασης ενώ έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και οι αναδυόμενοι καπνοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ πολύ σύντομα θα έχει σταματήσει και η εκπομπή καπνού ενώ στο χώρο παραμένει για λόγους ασφαλείας ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο χώρο του ΧΥΤΑ βρέθηκε αμέσως και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης ο οποίος δήλωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις εκπομπές καπνού και ότι ο μηχανισμός κατάσβεσης του συνδέσμου λειτούργησε άψογα και ταχύτατα. Ο κ. Γεράνης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του ΧΥΤΑ και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή τους.

Ως πιο πιθανή αιτία της ανάφλεξης θεωρείται η απόθεση στους κάδους απορριμμάτων από τους πολίτες εύφλεκτων υλικών όπως κάρβουνα από ψησταριές και νεκροταφεία (καρβουνάκια για το θυμίαμα) και γι΄ αυτό γίνεται έκκληση από την διεύθυνση του ΧΥΤΑ να αποφεύγεται η ρίψη τέτοιων υλικών.

Αυτήν την ώρα ο κ. Γεράνης βρίσκεται στο χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας προκειμένου να αποκατασταθεί ταχύτατα η αποστολή των απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ έτσι ώστε να μείνει η πόλη καθαρή από σκουπίδια στις δύσκολες συνθήκες του μίνι καύσωνα που αντιμετωπίζουμε.

Στο χώρο του ΧΥΤΑ όλος ο μηχανισμός του ΦοΔΣΑ και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπύρωσης της φωτιάς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΥΤΑ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΦΟΔΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!