στο-νοσοκομείο-εργαζόμενοι-καθαριότ-1528896
ΔΗΜΟΙ | 30.12.2025 | 15:53

Στο νοσοκομείο εργαζόμενοι καθαριότητας -Εισέπνευσαν τοξικές ουσίες

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκαν με αναπνευστική δηλητηρίαση δύο εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Χανίων, αφού εισέπνευσαν τοξικές ουσίες που είχαν απορριφθεί σε κάδο απορριμμάτων από άγνωστο άτομο.

Το περιστατικό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, ο οποίος έκανε λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη και ανεύθυνη ενέργεια, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είχε πολύ σοβαρότερες συνέπειες.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Τις γιορτινές μέρες ο κόσμος χαίρεται και διασκεδάζει. Παράλληλα, όμως, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δίνουν τον δικό τους αγώνα για να παραμείνει η πόλη καθαρή και ασφαλής. Δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή δύο εργαζομένων του Δήμου, τοποθετώντας τοξικές ουσίες σε κάδους απορριμμάτων. Αποτέλεσμα ήταν να εισπνεύσουν τοξικές ουσίες και να περάσουν το βράδυ στο νοσοκομείο. Η ευθύνη που έχουμε όλοι να προστατεύουμε τους ανθρώπους που εργάζονται για το κοινό καλό, αλλά και το περιβάλλον, είναι μεγάλη και δεν πρέπει να την αγνοούμε».

Οι δύο εργαζόμενοι, σύμφωνα με το neakriti.gr, παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακομιδή τους στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Χανίων προχώρησε σε υποβολή μήνυση κατ’ αγνώστων.