Επιστολή Δήμου Πατρέων σε Κουρουμπλή για τα προνοιακά – Τι ζητά από τον ΥΠΕΣΔΑ

Την επίσπευση της επιχορήγησης του Δήμου Πατρέων από ΚΑΠ για το 2016, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα, πριν το Πάσχα, τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δημήτρης Πελεκούδας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν διαπίστωσης των αυξημένων αναγκών των πέντε χιλιάδων διακοσίων (5.200) ατόμων που είναι ενταγμένοι σε προνοιακά προγράμματα στο Νομό Αχαΐας και εξυπηρετούνται από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας

  1. Το μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αδυνατούν να καλύψουν άμεσες βιοτικές ανάγκες τους (τροφή, στέγαση, ένδυση, περίθαλψη).
  2. Το οικογενειακό περιβάλλον των επιδοματούχων αδυνατεί να τους υποστηρίξει λόγω ανεργίας και στις περισσότερες περιπτώσεις ολόκληρες οικογένειες συντηρούνται αποκλειστικά από τα προνοιακά επιδόματα.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την επίσπευση της επιχορήγησης του Δήμου Πατρέων από ΚΑΠ έτους 2016 προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, για τους μήνες Μάρτιο και Απριλιο 2016, ώστε οι δικαιούχοι την Εορτή του Πάσχα, να αισθανθούν την κοινωνική μέριμνα και να καλύψουν στοιχειωδώς τις άμεσες ανάγκες τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΚΑΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!