επιστολή-δημοτικών-συμβούλων-σχετικ-1084464
ΔΗΜΟΙ | 04.12.2022 | 14:04

Επιστολή δημοτικών συμβούλων σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ

Επιστολή έστειλαν ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας προς τον δήμαρχο σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα των αποφάσεων των επιτροπών Οικονομικών και ποιότητας ζωής.

Ολόκληρη η επιστολή:

Σε επιστολή μας στις 12 Απριλίου προς το Δήμαρχο ΝΦ-ΝΧ είχαμε θέσει το θέμα νομιμότητας των αποφάσεων των επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) έπειτα από την υπ’ αρ. 760/2022 απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Είχαμε καλέσει τότε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, να λάβει υπόψη, όχι μόνο λόγω της νομικής υπόστασης του θέματος αλλά και αυτή της ηθικής, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτές καθορίστηκαν ή καθορίζονται από τα μέλη του, και να σεβαστούν τις όποιες αποφάσεις αυτού. Είχαμε τονίσει πως ήταν καιρός να παύσει να υπερισχύει η

πλασματική πλειοψηφία των Επιτροπών και ο διακοσμητικός ρόλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Οκτώ μήνες μετά και με απόφαση που εξέδωσε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν οριστικά αντισυνταγματικές οι διατάξεις που πέρασε μετεκλογικά η

κυβέρνηση, και με τις οποίες άλλαξε ο τρόπος συγκρότησης και σύνθεσης των οικονομικών επιτροπών και επιτροπών ποιότητας ζωής των δήμων.

Αναμένουμε πλέον την αποκατάσταση της τάξης και την επικράτηση της λαϊκής βούλησης, όπως αυτή εκφράζεται από την πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Είναι λυπηρό που μία τεχνητή πλειοψηφία είχε τη δυνατότητα να αποφασίζει για όλα, από απευθείας αναθέσεις μέχρι έργα σημαντικού προϋπολογισμού.