επίσκεψη-δημάρχου-ηρακλείου-στην-ν-κο-178662
ΔΗΜΟΙ | 01.03.2015 | 19:48

Επίσκεψη δημάρχου Ηρακλείου στην Ν.Κορέα – Συνάντηση με περιφερειάρχη Σεούλ για τον τουρισμό στην Κρήτη

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον περιφερειάρχη της Σεούλ, κ. Ναμ Κιόγκ Πιλ, που συνοδευόταν από στελέχη της Περιφέρειας και τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε σε εστιατόριο της πόλης. Παρόντες ήταν ακόμη ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη και ο επίτιμος πρόξενος της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, κ. Μιλτιάδης Καράτζης.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις σχέσεις των δύο χωρών, όπου ιδιαίτερο ρόλο έχει η Κρήτη, με τον πολιτισμό και το περιβάλλον της. Εκτενώς έγινε κουβέντα για τις προοπτικές αύξησης των τουριστών από τη Νότια Κορέα και ειδικότερα από την περιφέρεια της Σεούλ στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Περιφέρεια έχει πληθυσμό 12,2 εκατομμύρια κατοίκους.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με το δήμαρχο Ηρακλείου να προσφέρει στον περιφερειάρχη της Σεούλ, μία κασετίνα με τρία μετάλλια όπου υπάρχουν οι μορφές του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και του Οδυσσέα Ελύτη. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης του έδωσε το λεύκωμα του Γιάννη Σκουλά «ΚΡΗΤΗ»

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.