επεισόδια-στις-σκουριές-χρήση-χημικώ-187772
ΔΗΜΟΙ | 28.12.2014 | 19:30

Επεισόδια στις Σκουριές: Χρήση χημικών σε 400 περίπου διαδηλωτές

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα, έξω από τις εγκαταστάσεις των εργοταξίων εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη.

Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του εργοταξίου, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, συλλήψεις και προσαγωγές.

Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης – Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, νωρίτερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν δύο προσυγκεντρώσεις, στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στις Σκουριές. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαδήλωσαν έξω από την πύλη του εργοταξίου, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 400 περίπου διαδηλωτές, σε κάποια στιγμή, επιχείρησαν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Εκπρόσωποι των κατοίκων, από την πλευρά τους, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και υποστηρίζουν ότι μια διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.