Ελληνικό -Αργυρούπολη: Ενημέρωση για τις παραλίες ζητά η αντιπολίτευση

Να ενημερώσει άμεσα και συγκεκριμένα με τον προσφορότερο τρόπο για το μέγεθος της ζημιάς στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και να παρουσιάσει το σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της ζημιάς, ζητά από την δημοτική αρχή η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Δημοτική Συνεργασίας», επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Δημοτικής Συνεργασίας» έχει ως εξής:

«Η ανεξήγητη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»  προκάλεσε μια άνευ προηγούμενου οικολογική ρύπανση στο Σαρωνικό. Στο δήμο μας θάλασσα και ακτή έχουν μολυνθεί στο σύνολό τους. Δυστυχώς είναι διαχρονικό φαινόμενο η εφοπλιστική ασυδοσία με την ανοχή στήριξη του κράτους.

Η έκταση της καταστροφής ανέδειξε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά μια φαινομενικά ελεγχόμενη διαρροή πετρελαίου.

Οι πολιτικές λιτότητας και οι μνημονιακές δεσμεύσεις έχουν επιδεινώσει τις ελλείψεις ειδικών μέσων αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και προσωπικού.

Είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε οι πολίτες  να μπορέσουν ξανά να απολαύσουν τη θάλασσα.

Απαιτούμε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, μέγιστη και τάχιστη μέριμνα για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών συνεπειών και τιμωρία των υπευθύνων.

Η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει άμεσα και συγκεκριμένα με τον προσφορότερο τρόπο για το μέγεθος της ζημιάς στο δήμο μας και το σχέδιο δράσης για την αποκατάστασή της».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!