Έφυγε από την ζωή ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Έφυγε από την ζωή ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου

Θλίψη στην Χανιώτικη κοινωνία έχει σκορπίσει η αναγγελία του θανάτου του επι σειρά ετών δημάρχου Κισσάμου, Αντώνη Σχετάκη, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Αντώνης Σχετάκης ήταν καθηγητής μαθηματικός, ενώ είχε εκλεγεί δήμαρχος Κισσάμου το 1975, το 1978, το 1987 και το 1995.

Παράλληλα είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Χανίων, πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, πρόεδρος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου Κρήτης και πολλών ακόμη επιτροπών και φορέων.

Η δραστηριότητά του ήταν πολυσχιδής και έντονα παρεμβατική προασπίζοντας τα συμφέροντα των Χανίων και ειδικά της Κισάμου, ενώ ασχολείτο και με την λογοτεχνία καθώς είχε συγγράψει μυθιστορήματα.

Το Flashnews.gr απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Κισσάμου στο σύνολό του με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούν σήμερα τον Αντώνη Σχετάκη, τον επί σειρά ετών Δήμαρχό μας, τον οραματιστή της Κισσάμου, έναν σπουδαίο αυτοδιοικητικό που υπηρέτησε με ευθύνη και συνέπεια και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον τόπο μας.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης, συντετριμμένος, έκανε πριν λίγο την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα έχασα έναν αγαπημένο μου φίλο, έναν πολύ ωραίο και ευφυή άνθρωπο, ένα σπουδαίο συνεργάτη που συμπορευτήκαμε χρόνια πολλά και ήταν πάντα δίπλα στην αυτοδιοικητική μου πορεία. Έφυγε ένας μεγάλος οραματιστής για την Κίσσαμο και την πρόοδό της. Ο Αντώνης Σχετάκης καθόρισε και ενέπνευσε γενιές, δίδαξε τη μαθηματική επιστήμη και κατέθεσε ακούραστα την ενέργειά του στο δήμο μας. Διεκδίκησε όπου χρειάστηκε, εργάστηκε και ύψωσε το Κισσαμίτικο αυτοδιοικητικό ανάστημα σε μια εποχή με ελάχιστα τεχνολογικά εργαλεία. Εκφράζω προσωπικά τη θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κατερίνα, στην κόρη του Γιούλη και τον γιο του Λευτέρη και σε όλους τους οικείους του.”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου, ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του Αντώνη Σχετάκη και φόρο τιμής στον εκλιπόντα, θα προχωρήσει αύριο το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση για έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το ΠAΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά σήμερα τον Αντώνη Σχετάκη, έναν γνήσιο δημοκράτη, που σε όλη του τη ζωή δεν έπαψε να συνεισφέρει με τις ιδέες του στην πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου μας. Έναν σπουδαίο προοδευτικό άνθρωπο, που υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και όραμα την αυτοδιοίκηση, ανέπτυξε πολυσχιδή δράση και κληροδότησε πλούσιο έργο, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δημάρχου Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του πρώην Δημάρχου Κισσάμου, Αντώνη Σχετάκη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
“Ο Αντώνης Σχετάκης υπηρέτησε με ήθος και ευσυνειδησία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου όσο και σε συλλογικά όργανα, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του. Οραματιστής, πρωτοπόρος και καινοτόμος, με πολυσχιδή δράση στην τοπική κοινωνία αλλά και με μεγάλη αγάπη για την Κίσσαμο, που την εξέφραζε συνεχώς, με κάθε ευκαιρία.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του καθώς και στην αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Κισσάμου

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Αντώνη Σχετάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπήρξε επί σειρά ετών Δήμαρχος Κισσάμου και ενεργό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνει:

“Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε την είδηση της απώλειας του Αντώνη Σχετάκη. Ο Αντώνης Σχετάκης υπήρξε ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, ένας σοβαρός πολιτικός, ένας μοναδικός στοχαστής, που αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά του τόπου του, τον οποίο με αυταπάρνηση υπηρέτησε πρωτίστως από τη θέση του Δημάρχου αλλά και από τα πολλά και διαφορετικά μετερίζια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και ενώ ο Αντώνης Σχετάκης συγκέντρωνε ως προσωπικότητα πολλά ετερόκλητα στοιχεία, με ότι καταπιάστηκε στην αυτοδιοικητική αλλά και τη προσωπική πορεία του, το διεκπεραίωσε με υψηλό αίσθημα ήθους και ευθύνης. Υπήρξε άλλωστε, ένα ανήσυχο πνεύμα, που δεν σταμάτησε ποτέ να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται.

Μια πολιτική προσωπικότητα, που υπερασπιζόταν με σθένος τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες του και δε δίστασε ποτέ να αγωνισθεί γι’ αυτές. Είναι άλλωστε αυτά τα διδάγματα που αφήνει ως παρακαταθήκη σε εμάς τις νεότερες γενιές, πυξίδα και οδηγό που εμπνέουν τη σκέψη και τις πράξεις μας.

Για εμένα προσωπικά, ο Αντώνης Σχετάκης υπήρξε ένας γενναιόδωρος συνομιλητής σε κάθε σημαντική αυτοδιοικητική μου απόφαση, ένας διανοούμενος υψηλών δυνατοτήτων που επέλεξε να υπηρετήσει την Κίσσαμο με γνώση και αγάπη. Ένας καλός φίλος που θα λείψει από όλους μας πολύ.
Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον θάνατο του Αντώνη Σχετάκη, μαθηματικού, τέως Δημάρχου Κισσάμου, ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας μας και της γενέτειράς του, την Κίσσαμο, ενός εξαίρετου σε ήθος ανθρώπου, ο οποίος με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, με αποτελεσματικότητα.

Ο Αντώνης Σχετάκης διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης κατά την περίοδο 1987-1991 και 1999-2000, Διευθύνων Σύμβουλος κατά την περίοδο 1991-1994, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 1995, προσφέροντας ακούραστα τις γνώσεις και την εμπειρία του, για την υλοποίηση των ιδρυτικών σκοπών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, τους οποίους υπερασπίστηκε με πάθος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλειά του.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!