ΔΣ Αθήνας: «Ναι» σε «τραπεζάκια έξω» σε Ομόνοια, Βικτωρίας και Κοτζιά

«Πράσινο φως» για την  αδειοδότηση σε καταστήματα προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες Ομονοίας, Κοτζιά και Βικτωρίας έδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στη σημερινή του συνεδρίαση. Ωστόσο, η κανονιστική πράξη προβλέπει αυστηρές προδιαγραφές λειτουργικότητας ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση του οργανωμένου δημόσιου χώρου, χωρίς αυθαίρετες παρεμβάσεις.

Αυστηροί όροι και προδιαγραφές

Ειδικά για την πλατεία Ομόνοιας επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένο χώρο, εφόσον οι επιχειρηματίες τοποθετήσουν ξύλινα δάπεδα και ομπρέλες ίδιου τύπου και χρώματος για κάθε κατάστημα. Μάλιστα απαγορεύονται τα πλαστικά καθίσματα και γενικώς τα ευτελή υλικά, όπως επίσης και οι διαφημίσεις, εκτός από τα λογότυπα των μαγαζιών. Είναι ενδεικτικό ότι η κανονιστική πράξη ορίζει ρητώς πως η κατασκευή του δαπέδου που θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Ομόνοιας θα είναι από «ξύλο αρίστης ποιότητας, δεν θα καλύπτεται από άλλο υλικό και θα εξασφαλίζει πρόσβαση για τα ΑμεΑ».

Καμίνης: Ο,τι είναι αυθαίρετο θα ξηλώνεται 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι πλέον θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος όσον αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές σε πεζοδρόμια και πλατείες. Όπως είπε, όπου υπάρχει ειδικό καθεστώς θα γίνεται σεβαστό.

Εξίσου, όμως, ο δήμος θα παρεμβαίνει όπου οι καταστηματάρχες υπερβαίνουν το ειδικό καθεστώς. «Στο πλαίσιο της νομιμότητας θα προχωρήσουμε αποφασιστικά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας. Όποιος έχει αυθαίρετη κατασκευή, πρέπει να ξέρει ότι θα ξηλώνεται».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!