Δωρεάν Διαδικτυακό Πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» από το Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), που ξεκινά την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00 υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω πλατφόρμας Ζoom το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλους ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες, με τα εξής θέματα :

  1. Ατυχήματα
  2. Εξαρτήσεις (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)
  3. Εφηβεία (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Κάθε παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση). Το πρώτο σεμινάριο του προγράμματος ξεκινά την Τρίτη 6 Απριλίου με θέμα τα Ατυχήματα.

Όσοι γονείς και εκπαιδευτικοί του Δήμου μας επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο mail: [email protected]  και θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οι οδηγίες για την παρακολούθηση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!