Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά: Κινητοποίηση ενάντια στην τσιμεντοποίηση πρώην στρατοπέδου
Την Τετάρτη 25 Ιούνη, στις 7 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης για τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου καλεί σε κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Καρατάσιου.
Με σύνθημα «Επιστρέφουμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Καρατάσιου πίσω!» καλεί τον λαό με τη δράση του να βάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς για τσιμεντοποίηση του πρώην στρατοπέδου και να παλέψει για τη μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δράσης αναφέρει: «Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστή η πρόταση της κυβέρνησης, μέσω του Ταμείου Εθνικής ;Aμυνας (ΤΕΘΑ), για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου. Η πρόταση της κυβέρνησης βρίσκεται απέναντι από τη διαχρονική διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου, σε ελεύθερο χώρο πρασίνου.
Προτείνεται: Η οριστική τσιμεντοποίηση του πρώην στρατοπέδου (που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη) με την κατασκευή κατοικιών για στρατιωτικούς που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 150 στρ. Ουσιαστικά, χάνεται παραπάνω από το μισό της έκτασης σε πράσινο!
Παραχώρηση κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα της μισής έκτασης του στρατοπέδου (!) (332 στρέμματα) στον δήμο για 15 χρόνια, με την υποχρέωση τα πρώτα 6 χρόνια ο δήμος να αναλάβει την πολεοδόμηση του στρατοπέδου, με την υπόλοιπη μισή έκταση να αποτελεί ιδιοκτησία του υπουργείου Άμυνας!
Κατάργηση του ισχύοντος πολεοδομικού σχεδιασμού για 75% πράσινο εντός του πρώην στρατοπέδου!
Να σημάνει ξεσηκωμός, να μην επιτρέψουμε να γίνει πράξη το σχέδιο τσιμεντοποίησης της κυβέρνησης με κερδισμένους μόνο τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες για άλλη μια φορά! Απέναντί μας όσοι στήριξαν και έστρωσαν το έδαφος για τη σημερινή εξέλιξη!».
Προτεινόμενα άρθρα
20.08.2026 | 18:46
20.08.2026 | 17:50
20.08.2026 | 15:47






