δήμος-ζακύνθου-καλοκαίρι-με-το-μισό-πρ-491519
ΔΗΜΟΙ | 20.06.2025 | 07:09

Δήμος Ζακύνθου: Καλοκαίρι με το μισό προσωπικό στην καθαριότητα & σκουπίδια στους δρόμους

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με το 50% του προσωπικού που χρειάζεται για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση , πορεύεται τη δεδομένη χρονική στιγμή το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου, με τα προβλήματα καθημερινά να αυξάνονται.

Μόλις 56 άτομα είμαι στο εργατικό δυναμικό για την αποκομιδή και ανακύκλωση, ενώ οι οδηγοί είναι περίπου 30 . Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητα κ. Νίκος Γιακουμέλο, κανονικά πρέπει να είναι 110 τα άτομα στην αποκομιδή και όχι 56, με τον τρέχοντα αριθμό να μην καλύπτει τις ανάγκες, ειδικά όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση του καλοκαιριού.

Επικοινωνία με τον Δήμαρχο, εντός των ημερών, προανήγγειλε ο κ. Γιακουμέλος, προκειμένου να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα της αποκομιδής, ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν, παρόλο που είναι κατά πολύ λιγότεροι.

«Είχαμε συζητήσει και αποφασίσει, ως πλειοψηφία, ότι θα προχωρήσουμε στη διαδικασία της μελέτης για διεθνή διαγωνισμό ώστε να είμαστε έτοιμοι από 1η Σεπτέμβρη, ώστε η αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών να περάσουν στον ιδιώτη. Εμείς, ως Δήμος, με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και το διαθέσιμο προσωπικό, πιστεύουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την ανακύκλωση», εξήγησε ο κ. Γιακουμέλος, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πηγή.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας αναμένει την άφιξη περίπου 800 νέων κάδων, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά και θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες σε όλο το νησί.