Δήμος Βύρωνα: Κατ’ οίκον αντιγριπικός εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες

Τον κατ’ οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό από τις επισκέπτριες Υγείας του τμήματος Προαγωγής Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν αδυναμία μετακίνησης, ανακοίνωσε ο Δήμος Βύρωνα.

Όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, απαραίτητη προϋπόθεση για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό αποτελεί η προμήθεια του εμβολίου από τους ενδιαφερόμενους, την ημέρα που έχουν κλείσει το ραντεβού με τις επισκέπτριες Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, οι εποχικές εξάρσεις της γρίπης εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στους χειμερινούς μήνες και πιο συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο. Η γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος, που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο.

Ο ρόλος του εμβολίου

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης, είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης για την νόσο. Επειδή ο ιός της γρίπης, μπορεί να υποστεί μεταλλάξεις, ο εμβολιασμός είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου για εμβολιασμό, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!