Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η αναταραχή για τα εμβόλια -Ανεξαρτητοποίηση δημοτικής συμβούλου

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για λιανεμπόριο: Να αρθεί άμεσα η απόφαση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η αναταραχή για τα εμβόλια -Ανεξαρτητοποίηση δημοτικής συμβούλου

Νέο πονοκέφαλο στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα προκαλεί η ανεξαρτητοποίηση της (πρώτης σε ψήφους) δημοτικής συμβούλου της παράταξής του «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», Ιωάννας Σπανού. Η ανεξαρτητοποίηση της κ. Σπανού που υπογράφει την πρόσκληση για την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα της αντικατάσταση από τον Πέτρο Λεκάκη, του ήδη διαγραφέντα από την παράταξη Ζέρβα προέδρου του ΔΣ Δρόσου Τσαβλή, λόγω της γνωστής υπόθεσης με τους εκτός σειράς εμβολιασμούς, ταράζει και πάλι την διοίκηση του δήμου, που βλέπει μέσα σε μερικές ημέρες να χάνει και τρίτο δημοτικό σύμβουλο (σ.σ. είχε διαγραφεί για το θέμα των εμβολίων και η τέως, πλέον, αντιδήμαρχος Δήμητρα Ακριτίδου).

Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κ. Σπανού γράφει χαρακτηριστικά:

«Εφεξής θα υπηρετώ την Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπώ ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την απλόχερη αγάπη, την άδολη φιλία και την γενναία υποστήριξη».

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κανονικά η συνεδρίαση

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι, «όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου δεν μεταβάλλεται λόγω της δημοσιοποίησης της πρόθεσης της συμβούλου που υπογράφει τη σχετική πρόσκληση να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η ειδική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021), στις 11.00 το πρωί, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Συγχρόνως, θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου με την τοποθέτηση κάλπης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση αναφορικά με την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποχή Γάκη

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – υπεύθυνα» δήλωσε ότι θα απέχει από τις εκλογές νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου «ως έκφραση της δυσαρέσκειας μου για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου. Δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι συνεδριάσεις περιορίστηκαν σε σχεδόν μία ανά μήνα, η διάρκεια τους ξεπερνά τις 8 και 10 ώρες με αποτέλεσμα την ψυχοσωματική εξουθένωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπακόλουθα, δεν εκφράζονται οι απόψεις των 47 Δημοτικών Συμβούλων. Περιορίζεται η πολυφωνία, δεν ασκείται ο Δημοκρατικός έλεγχος ενώ συχνά λαμβάνονται αποφάσεις στις 3 και 4 τα ξημερώματα με τεχνητή απαρτία και έλλειψη ουσιαστικού διαλογου. Σε αυτό προστίθεται η κατάργηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Και όλα τα παραπάνω οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα να ευχηθώ στο συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη, καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας ότι πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί που υπερασπίζονται πρωτίστως τη λειτουργία και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να ισσοροπήσουν τις ανάγκες της διοίκησης με το δικαίωμα έκφρασης της μειοψηφίας», καταλήγει ο κ. Γάκης.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΜΒΟΛΙΑ, ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!