Δήμος Θεσσαλονίκης: Πλεονασματικός κατά 26 εκατ. ευρώ o ισολογισμός

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2013, ο οποίος παρουσιάζεται πλεονασματικός κατά 26 εκατ. ευρώ και συζητήθηκε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές στην εικόνα του Δήμου για να εξαλειφθούν κρούσματα υπεξαίρεσης και κακοδιαχείρισης, όπως συνέβαινε στο παρελθόν», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας, Χασδάι Καπόν, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του ισολογισμού.

Ο κ.Καπόν έκανε λόγο για καλή και σταθερή εικόνα των οικονομικών του Δήμου, ενώ υποστήριξε πως το πλεόνασμα επιτρέπει στη διοίκηση να μειώσει τους φόρους, να αυξήσει την παροχή του κοινωνικού έργου και τα κονδύλια για έργα προς όφελος των πολιτών.

Στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης ο ορκωτός ελεγκτής, λογιστής, Δημήτρης Ντζανάτος, ενημερώνοντας το Σώμα ανέφερε πως «έγιναν πολλά, όμως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι και να υπάρχει ένα βιώσιμο υπόβαθρο για τη διοίκηση».

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη δουλειά του αντιδημάρχου, ωστόσο υπογράμμισε «είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στάθηκε στη συνεχή σύγκριση του έργου της διοίκησης με το 2010: «Πολιτικά μπορεί να υπήρχε ένα άλλοθι για το τι συνέβαινε πριν το 2010. Όμως καλώς ή κακώς ο κόσμος θα σας αξιολογήσει με το τι κάνατε πέρσι, πρόπερσι. Και αυτό που πρέπει να παλέψετε είναι ο κακός εαυτός σας την τελευταία χρονιά».

Βελτίωση του ισολογισμού προς την κοινωνική πολιτική ζήτησαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση