δήμος-πεντέλης-δράσεις-στο-πλαίσιο-τη-91248
ΔΗΜΟΙ | 19.09.2016 | 18:05

Δήμος Πεντέλης: Δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16-9-2016 έως τις 22-9-2016, συνεισφέροντας πολλαπλά στην αλλαγή των συνηθειών των πολιτών και επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό θα βοηθήσει την πόλη να αναπτυχθεί οικονομικά και να γίνει περισσότερο καθαρή, ήσυχη, ασφαλέστερη, λιγότερο συνωστισμένη και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.

Με αφορμή λοιπόν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η δημοτική αρχή καλεί και ενθαρρύνειτους Δημότες να συμμετάσχουν ενεργά στη βιώσιμη κινητικότητα, μέσω συγκεκριμένων προτεινόμενων δράσεων, όπως οι παρακάτω:

  • Επιλογή περισσότερο βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το βάδισμα για την εργασία και αναψυχή, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία του Δήμου μας.
  • Χρήση των δικτύων δημόσιας συγκοινωνίας και του δικτύου της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου μας.
  • Επιλογή «πράσινων» διαδρομών σε ζωτικές περιοχές του Δήμου μας: Άλσος Ζωοδόχου Πηγής – Παραρεμάτιος πεζόδρομος Πατρών (Δ.Κ. Μελισσίων), πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δ.Κ. Νέας Πεντέλης), περιαστικό δάσος Πεντέλης (Δ.Κ. Πεντέλης)
  • Εβδομάδα «χωρίς αυτοκίνητο», με κορύφωση την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» την Πέμπτη 22-9-2016, κυρίως στις κεντρικές γειτονιές του Δήμου μας.
  • Να μην σταθμεύσουμε τα οχήματά μας σε κεντρικές οδούς του Δήμου μας: Λεωφ. Δημοκρατίας – Ελ. Βενιζέλου – Παν. Τσαλδάρη (Δ.Κ. Μελισσίων), Ηρώων Πολυτεχνείου (Δ.Κ. Νέας Πεντέλης), Βασ. Γεωργίου – Ελ. Βενιζέλου (Δ.Κ. Πεντέλης).
  • Συμμετοχή εταιρειών και καταστημάτων στις δράσεις, επιβραβεύοντας τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους που κινούνται βιώσιμα (ειδικές άδειες, μικρά δώρα).
  • Μετακίνηση των μαθητών από/προς τα σχολεία μέσω διαδρομών του αστικού ιστού με ποδήλατο, βάδισμα και δημοτική συγκοινωνία.
  • Μείωση ταχύτητας οχημάτων στο δίκτυο γύρω από τα σχολεία.
  • Συμμετοχή των σχολείων και των παιδικών σταθμών και ενημέρωση των μαθητών: ανάπτυξη παιχνιδιών βιώσιμης κινητικότητας, ζωγραφική με θέμα «Πηγαίνω με τα πόδια και το ποδήλατο στο σχολείο μου».
  • Προβολή του βίντεο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς.

Η συμμετοχή, όπως τονίζεται, θα προβάλλει την ταυτότητα του Δήμου και θα συμβάλλει στην ανάδειξή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε. http://www.mobilityweek.eu.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.