δήμος-ν-πηλίου-ζητά-την-αποκατάσταση-γ-1566814
ΔΗΜΟΙ | 02.04.2026 | 22:05

Δήμος Ν. Πηλίου: Ζητά την αποκατάσταση γέφυρας από την Περιφέρεια

Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, ζητά την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων της γέφυρας του Μπελεγρίνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο κ. Μητζικός υπενθυμίζει πως στην κακοκαιρία «Daniel» το Νότιο Πήλιο είχε αποκοπεί πλήρως από την υπόλοιπη χερσαία Μαγνησία για βαριά οχήματα και φορτηγά, καθώς το ανάχωμα στη γέφυρα κατέρρευσε και έτσι ο Δήμος αναγκάστηκε να προβεί ο ίδιος σε κατασκευή ιρλανδικής διάβασης. Αυτή, υποστηρίζει, ότι είναι αποτελεσματικό αντιπλημμυρικό έργο, αλλά, εν τέλει, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η πλήρης αποκατάσταση των αναχωμάτων

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού:

Η στέρεα και στιβαρή ιρλανδική διάβαση που κατασκεύασε αναγκαστικά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου όταν κατέρρευσε το ανάχωμα που στήριζε τη γέφυρα Μπελεγρίνο στα Καλά Νερά κατά τη θεομηνία Daniel – και είχε αποκοπεί οδικώς το Νότιο Πήλιο από τη χερσαία Μαγνησία για τα βαρέα οχήματα και φορτηγά με αποτέλεσμα δυσκολία τροφοδοσίας καυσίμων και τροφίμων, κινδύνου κλεισίματος επιχειρήσεων αλλά και καθυστέρηση των αποκαταστάσεων των ζημιών -, προστατεύει ακόμη και σήμερα το ανάχωμα της γέφυρας και λειτουργεί, με την λίμνη ηρεμίας που δημιουργεί ανάντη της γέφυρας Μπελεγρίνο, ως αποτελεσματικό αντιπλημμυρικό έργο. Τούτο ενόψει της τελικής αποκατάστασης των αναχωμάτων της γέφυρας που έχει δρομολογηθεί αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συντονισμό με το Υπουργείο Υποδομών.