δήμος-μοσχάτου-ταύρου-ημερίδα-για-την-85024
ΔΗΜΟΙ | 19.10.2016 | 14:20

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Ημερίδα για την μεσογειακή διατροφή στην παιδική ηλικία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Μοσχάτου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή στην παιδική ηλικία – Παιδική Παχυσαρκία- Παιδικό Διαβήτη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  31 Οκτωβρίο, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Tαύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, στο Μοσχάτο.

Στην Ημερίδα θα λάβουν μέρος ως εισηγητές εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των Επιστημών, της Γαστρονομίας καθώς και του Πολιτισμού. Επιπλέον, την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, κος Ιωάννης Μαρωνίτης, καθώς και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κος Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου, κος Γιώργος Χλούπης, και το Μέλος της Επιτροπής Εφορείας Μορφωτικών Εκδηλώσεων, κ. Ιωάννης Φεστερίδης.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με την ομιλία του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου με τίτλο ομιλίας «Παραδοσιακά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας» στη συνέχεια της συζήτησης θα μιλήσει η κυρία Θεοδώρα Καλογεράκου με τίτλο ομιλίας «Ισορροπημένη Διατροφή και Αθληση στην παιδική και εφηβική ηλικία: Αυξάνοντας το διατροφικό IQ των παιδιών». Μετά θα μιλήσει ο Δρ Πέτρος Παπαλέξης για την «Μεσογειακή διατροφή και τα καρδιαγγειακά νοσήματα», και θα ακολουθήσει η ομιλία του Διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κου Κωνσταντίνου Μουζάκη, με τίτλο ομιλίας «Παιδική Ηλικία – Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικός Διαβήτης τα Θετικά και τα Αρνητικά».

Στο τέλος θα απονεμηθούν πλακέτες στον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, τον Πρόεδρο της ΠΕΜ, στο μέλος της Επιτροπής Εφορείας Μορφωτικών Εκδηλώσεων, στους ομιλητές καθώς και στον κ. Λ. Καραντάνη  για την προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου, σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν πως «στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση ενός ευρύτερου κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών σχετικά με την αξία και τα οφέλη της εφαρμογής της Μεσογειακής Δίαιτας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Οι τοποθετήσεις από τους ομιλητές επί του θέματος θα οδηγήσουν ένα βήμα μπροστά τις προσπάθειές μας για την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο των μνημείων Άυλης και Προφορικής Κληρονομιάς της UNESCO, πράξη που οφείλουμε να προωθήσουμε και θα ωφελήσει σε πολλαπλά επίπεδα την χώρα μας. Να είστε όλοι εκεί».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη των ΔΙΕΚ Αιγάλεω, των ΔΙΕΚ ΕΚΚΝΑ, των ΔΙΕΚ Ζωγράφου, του ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης, των Πυροσβεστήρων Αδαμ, και του Συλλόγου Γευσιγνωσίας & Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μιθαικός».

Ο συντονισμός της ημερίδας θα γίνει από τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του ΑΝΤΕΝΝΑ κα Μπάγια Αντωνοπούλου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.